A gazdagság elérését gátló tényezők – Hogyan oldd fel ezeket?

 

Abban az esetben, ha úgy tapasztalod, aktívan teszel azért, hogy elérd a gazdagságot, több pénzed legyen, de valamiért mégis állandó, hirtelen felbukkanó kiadásokkal szembesülsz, akkor nagy valószínűséggel a tudatalattidban futó, komoly gátló tényezők dolgoznak.

Amint plusz pénzt kezdesz el keresni, megjelennek a különböző nehézségek:

elromlik a mosógép, autót kell javítani, esetleg le is betegedhetsz, és azt tapasztalod, hogy a nehezen megkeresett extra bevétel hirtelen elfolyik.

Ilyenkor érdemes megvizsgálni, milyen bőséggel és pénzzel kapcsolatos korlátozó hitrendszerek működnek nálad. Ügyfeleim gyakran nem tudják magukról elhinni, hogy ők képesek ennyi bevételre szert tenni és ezáltal egy önszabotáló programot futtatnak tudat alatt a háttérben.

 

“Az akadályok nem győzhetnek le; minden akadály azért van, hogy legyőzzük.”

                                                                                                                      (Leonardo da Vinci)

 

Ha komolyabban meg akarod érteni a probléma gyökerét, érdemes megvizsgálnod a családod hozzáállását a pénzhez, bőséghez, hiszen ez képes nagy mértékben befolyásolni téged is. Az epigenetika atyja, Bruce Lipton szerint a családban eltöltött első hét év során tapasztalt hitrendszerek belénk ágyazódnak és ez meghatározza a személyiségünk alakulását.

Amint leszámolsz ezekkel a gátló tényezőkkel, illetve átprogramoznod a gyermekkorban felszedett hitrendszereket, újra képessé válsz befogadni a bőséget.

 

 

A hitrendszerek, amelyek negatívan hatnak rád

A gátló hitrendszerek leküzdése során hiába gondolod végig őket alaposan, nem érsz el vele eredményt, mert ezek nagy része a tudatalattiban működik. Ebből kifolyólag a folyamat feloldásához blokkoldási technikára van szükség, ugyanis a módszer segítségével megtanulhatod, miként kezeld a téged befolyásoló negatív hitrendszereket.

Ezt követően már bevetheted a tudatosságot és az aktív cselekvést, hiszen a blokkoldás nagyon hatásos tud lenni, de önmagában kevés, ha meg szeretnéd változtatni az életedet. Az eredményekhez kemény munka kell, az ásási technikák és a Theta Healing elsajátítása a jó kiindulási alapot adja meg számodra. És utána: cselekedned kell.

Semmiképp ne siettesd ezt a folyamatot, még akkor sem, ha úgy érzed, hogy hosszú ideje egy helyben toporogsz. Helyette legyél magaddal türelmes és próbálj rájönni, hogy mi akadályozhatja meg a fejlődést. Legyen bármennyire nehéz, kitartással és elhivatottsággal elérheted a célodat, …abban az esetben, ha minden nap következetesen teszel érte egy kicsit.

 

A gazdagságot korlátozó hitrendszerek, blokkok legyőzése

A gazdagságodat, pénzügyileg komfortos életedet korlátozó hitrendszereket legyőzni nagyon nehéz dolog, hiszen ezeket a szüleidtől kaptad, hosszú évek során működtettek téged. Ráadásul egyfajta sajátos, csalóka komfortzónát teremtenek meg, ami miatt még nehezebb lehet a legyőzésük. Abban az esetben azonban, ha előre szeretnél haladni az utadon, muszáj megtenned ezt a lépést.

A Theta Healing ásási technika egy komplex rendszer, ami által képessé válsz felismerni a problémád gyökereit, azaz a hitrendszereket. Ha ezeket felfedezted, ki kell őket cserélned pozitív megerősítésekre, így a negatív blokkok helyett pozitív, támogató gondolatokat találhatsz.

Nem szabad megfeledkezned, hogy nem csak egyéni, hanem társadalmi hitrendszerek is léteznek, amelyek szintén rossz hatással lehetnek rád. Gondolok itt olyan tényezőkre, amik negatívnak, sőt kártékonynak ítélik meg a bőséget és a gazdagságot. Sajnos előfordulhat, hogy ha túl sokszor hallod ezeket a negatív blokkokat, idővel befolyásolják a témával kapcsolatos gondolkodásmódodat.

 

Cselekedj, döntsd le a korlátokat, tűzd ki a célt!

Ha már tisztában vagy a társadalmi és az egyéni negatív tényezőkkel, illetve tudatosan kezelted is ezeket, ideje cselekedned. Eljött az idő, hogy pontosan meghatározd, milyen nem túl távoli célt szeretnél elérni a meggazdagodásoddal kapcsolatban és ehhez részletes stratégiát kell készítened.

Fontos leszögezni, hogy egy konkrét célt csak akkor lehet jól kitűzni, ha tisztában vagy a saját tulajdonságaiddal, érzéseiddel és gondolataiddal. Abban az esetben, ha bizonytalankodsz önmagaddal kapcsolatban, előfordulhat, hogy nem a te, hanem a társadalom vagy valamelyik családtagod által sulykolt elvárást próbálod megvalósítani.

Éppen ezért az önismeret és az önbizalom kulcsfontosságú tényezőként lép fel a gyarapodásnál. A Theta Healing alaptanfolyam kézzelfogható segítséget nyújthat ebben, és elvégzése után biztos lehetsz abban, hogy biztosan a saját utadat követed.

A stratégia megtervezésénél ajánlom a részletességet, illetve az alaposságot, azonban tartsd szem előtt, hogy a lejegyzett lépések nincsenek kőbe vésve. Mivel az élet nagyon gyorsan képes akár egyik pillanatról a másikra megváltozni, nem mindig célszerű makacsul ragaszkodni bármilyen tervhez. Idővel térj vissza a leírtakhoz, értékeld ki, és ha szükséges, változtass rajtuk.

 

A folyamatos előrehaladás nem könnyű folyamat. A megfelelő támogatói háttér nélkül hamar elfáradhatsz, ezért a barátokon és a közeli családtagokon kívül érdemes folyamatosan tanácskozni egy mentorral vagy egy life coach-csal. Ők nem csupán pozitív érzelmi töltetet adhatnak neked, de valódi, hasznosítható tanácsokkal is elláthatnak, főleg akkor, ha a problémád valamilyen pénzügyi alapon nyugszik.

A szeretteid nem minden esetben látnak bele a munkád, a vállalkozásod folyamataiba, hiszen ők vagy nem értenek hozzá, vagy pedig a te szűrődön, az általad elmesélt történeteken keresztül szemlélik a kialakult helyzetet. Egy külső szemlélő olyan újabb perspektívákat tárhat fel előtted, amire te korábban még csak nem is gondoltál.

 

Ezeket feltétlenül kerüld el

Vannak olyan tényezők, amelyeket minden esetben el kell kerülnöd, ha gazdagodni szeretnél:

Ezek a hatások nagymértékben képesek befolyásolni a sikerességedet, még akkor is, ha te minden tanácsot megfogadsz és folyamatosan aktívan cselekszel.

Az egyik ilyen tényező a magad és a mások ellen elkövetett ártó gondolatok és cselekedetek. A gondolatnak hatalmas ereje van, ráadásul hiába különböztetjük meg, hogy kire irányul, valójában a rossz energia miatt nincs különbség. A mások ellen elkövetett rossz cselekedetek ugyanolyan hatással vannak rád, mintha azt saját magad ellen követted volna el.

Elkerülendő hiedelem lehet még az is, ha azt hiszed, hogy nem érdemled meg a hozzád áramló gazdagságot, bőséget. Az ilyen negatív, pénzzel kapcsolatos gondolatok előbb vagy utóbb megvalósulnak, hiszen sok energiát ölsz bele a gondolatba. Nem érdemes összehasonlítani magad másokkal, mivel mindenki máshonnan érkezett, más körülmények között nevelkedett, ezért az hasonlítás eleve értelmetlen cselekvés, csak feleslegesen másra használod el az energiáidat.

 

Alaposan meg kell gondolnod, mire költöd a pénzt

A vásárlásnál mindig kérdezd meg magadtól, hogy valójában szükséged van-e arra a termékre, és nem csak valamit helyettesíteni akarsz vele lelkileg vagy a társadalmi elvárásnak próbálsz megfelelni a beszerzésével. Csak akkor vedd meg, ha tényleg szükséged van rá, illetve ha örömet okoz.

Valójában sokkal kevesebb holmira van szükségünk, mint gondolnánk. Gondolkodj előre és hozz létre tartalékot, ne költekezz feleslegesen.

Ha úgy érzed, valamiért nem tudod összehozni ezeket, ismét vizsgáld meg a hitrendszeredet és a közvetlen környezetedet. Ezek tanulmányozásával pontosabban megértheted a cselekedeteidet, ráadásul reális képet kaphatsz magadról. A tucatholmik helyett vásárolj minőségit, hiszen ezek szinte mindig hosszabb élettartammal rendelkeznek.

 

Ilyen típusú emberekkel vedd körül magad

Bármennyire is keményen és kitartóan dolgozol, az energiád előbb vagy utóbb elfogy, ezért szükséged van minőségi pihenésre és téged körülvevő, támogató emberekre.

Fontos megszűrni a környezeted. Ne építs ki bizalmas viszont bárkivel, főleg ne olyan emberekkel, akik állandó negativitásukkal és irigységükkel visszahúznak téged és ártanak neked. A magánéletben ezt még viszonylag egyszerű megvalósítani, csupán nagy elhatározás és egészséges asszertivitás kell hozzá, viszont a munka világában sokkal nehezebb e szerint élni, hiszen a legtöbb esetben nem te döntöd el, kivel dolgozol együtt.

Ezt neked kell mérlegelni, de azt mindenképp tartsd szem előtt, hogy előbb vagy utóbb az ő kicsinyességük hatással lesz rád is. Ha semmilyen körülmények között nem tudsz tőlük megszabadulni, a magánéletedben ellensúlyozd a kialakult helyzetet és bízd rá magad a szeretteidre. A megfelelő támogatói háttér nélkül nagyon nehezen fogsz tudni előre haladni az utadon, éppen ezért ne becsüld le az emberekbe vetett bizalmat.

 

Hogyan kezeld a félelmeket?

Minden alkalommal, amikor feleslegesen tartunk valamitől (vagyis leginkább olyan dolgoktól, amik közvetlenül nem veszélyeztetik az életünket és a megélhetésünket), nagy mennyiségű energiát fektetünk az adott érzésbe, viszont ez az energia nem produktív, csupán arra jó, hogy hosszú időre életben tartsa a félelmet.

Az ilyen érzések mindig jelen lesznek az életedben, ezért talán nem is kell arra törekedni, hogy megszüntesd, helyette inkább tanuld meg kezelni őket.

Első lépésként vizsgáld meg a blokkoldási technika segítségével, hogy miért vannak jelen és azt is, miért vannak rád ekkora hatással. Vedd komolyan a feladatot, hiszen a félelmek egy fizikai és egy energetikai blokkot hoznak létre a testben és ezek megakadályozzák a pénz, a bőség áramlását, megszerzését a korlátozó hitrendszereid által.

A felderítés után foglalkozhatsz az elmédből való kitisztításukkal, ami segítségével felszabadíthatod magad a gátló hitrendszerek alól és életedben végre megkezdődhet a gazdagságod fejlődése, ráadásul az életminőségeden is észreveheted a javulást.

Bevált módszer lehet még a félelembe ölt energiák átcsatornázása, de ez csak abban az esetben működhet, ha az adott félelem nem irányítja és határozza meg túlzottan az életed. A mindennapi rágódást valami felett inkább csatornázd át produktív energiává, így a felesleges aggódást átalakíthatod aktív cselekvéssé. Abban az esetben, ha úgy érzed, egyedül nem tudsz megküzdeni a félelmeiddel, bátran kérj segítséget.

 

Az egyéni konzultáció mellett a Theta Healing alaptanfolyam nagy segítségedre lehet, hiszen megismertetlek a Theta Healing stresszkezelő módszerrel, illetve megtanulhatod az ásási és a blokkoldási technikákat.

Tapasztaltabb ügyfeleimnek bátran ajánlom a Theta Healing haladó tanfolyamot, ahol a Theta Healing tudás mesterévé válhatsz. A gyorsabb és könnyebb eredmények érdekében megtudhatod, milyen érzelmi minták határoznak meg, és azt is, hogy milyen esetben és miként tudod ezeket a mintákat elengedni. Megszabadulhatsz a ragaszkodó, negatív érzésektől, mint például a haragtól, az irigységtől és a bűntudattól.

A Theta Healing Game of Life tanfolyam a siker receptjét nyújtja át. Ez a kurzus lehetőséget kínál ahhoz, hogy legyőzd a hirtelen eléd gördülő akadályokat és a gátló hitrendszerek lebontásával elérhesd a kívánt célodat. Hiro Miyazaki és Vianna Stibal szerint vannak olyan mindenkit érintő negatív blokkok, amik nagyban hozzájárulnak a sikertelenséghez. Éppen ezért létrehoztak egy tananyagot, amely követésével bárki képes lesz megvalósítani a saját maga elé kitűzött álmokat.

 

A sikeresség és gazdagság elérése nem könnyű feladat, ezért legjobb, ha minden kínálkozó alkalmat megragadsz önmagad fejlesztésére.

 

Ha tetszett, akkor oszd meg a közösségi oldalakon!