fbpx

A kiégés 8 jele. Te észreveszed magadon? – Megtörtént eset

A kiégés jelei

Ismét egy megtörtént esetet hoztam nektek, ám mivel az érintett azt szeretné, ha a személyét nem fedném fel, a nevét megváltoztattam.

Megvan az a pillanat, amikor egyszer csak rájössz, hogy egyáltalán nem érzed jól magadat a jelenlegi élethelyzetedben? Hogy belefáradtál a mókuskerékbe, az örökös szürkeségbe, és már rég lekerült rólad a boldogság szemüvege?

Mert összecsaptak a hullámok a fejed felett.

Mert már egyáltalán nem látod, mi értelme az életnek.

Juli is pontosan így érezte magát. A rosszkedve pedig már a munkájára is kihatott, ezért döntött úgy a főnöke, aki szintén az ügyfelem volt, hogy elküldi hozzám egyéni konzultációra. Mindketten érezték, hogy ez így már nem mehet tovább…

 

A kiégés legfőbb jelei

Mit kell tudni a vékony kötélen táncoló lányról? 

Juli a 30-as évei elején jár, személyi asszisztensként dolgozik, rendkívül okos, ügyes és talpraesett a munkájában. Viszont az elmúlt fél vagy egy évben történt valami. Úgy tűnt, Juli egyre inkább közelít az egyik legtipikusabb hazai népbetegség, a kiégés felé.

Ezek voltak a jelek:

  1. motiválatlan lett,
  2. életunt lett,
  3. kihunyt benne a tűz,
  4. elvesztette szeme csillogását,
  5. nem mosolygott,
  6. szürkévé és monotonná vált,
  7. állandóan rosszkedve volt,
  8. már a munkájában sem lelte örömét.

Az egész irodában érezhető volt, hogy rossz a közérzete, a hangulata, és nem volt jó a társaságában lenni. Kellemetlen volt a jelenléte. Ettől persze ő még inkább belesüppedt a rosszkedvbe, egyre inkább kilátástalannak érezte a helyzetét, és azt gondolta, hogy ettől már sosem szabadul.

A bánat és a szenvedés ugyanis képes beinni magát a bőr alá, majd kicsirázó növényként behálózni az egész testet. A kétségek pedig bizony még termékeny talajt is biztosítanak ennek a gyomnak.

Ám Juli hallgatott a főnöke szavára, és eljött hozzám egyéni konzultációra.

 

A kiégés jelei

 

Mi történt Julival?

Az élete olyan irányt vett, amelyet már nem tudott kezelni. Egyszerre kellett családi problémákkal, munkahelyi konfliktusokkal és párkapcsolati krízisekkel is megbirkóznia.

Egy nagyon csúnya szakításon esett át, amely után szó szerint a nyakába zúdult minden más probléma is. Végül a lábai már nem bírták megtartani a vállára nehezedő terhet, ezért összerogytak.

Túl soknak érezte a történteket.

Képtelen volt feldolgozni.

Így jutott el egy olyan állapothoz, amely már a kiégéssel és a depresszióval volt határos. Ekkor találkoztunk.

 

A kiégésről

Sikerült Julinak elkerülnie a kiégést? 

Mindössze néhány egyéni konzultáción voltunk túl, amikor megkeresett a főnöke. Megkérdezte, hogy mit csinálunk, mert elképesztő, milyen eredményeket értünk el ilyen rövid idő alatt.

Ekkor még csak a coaching folyamat elején tartottunk, de már akkor érzékelhető volt a változás. Juli újra mosolygott, újra volt kedve bemenni az irodába, újra lelkes lett, a feladatait gördülékenyen végezte, és nem utolsósorban: visszatért az élet a szemébe.

Mindössze a céljait, a prioritásait kellett átbeszélni, illetve átdolgozni a fentebb említett problémás területeket, és ez lett az eredménye. Viszont! Még hátravan a teljes coaching folyamat, amit mindenképpen végigviszünk, és mindketten izgatottan várjuk, milyen változásokban lesz még része.

Ezért olyan fantasztikus dolog a coaching  – nemcsak mint egyéni konzultáció, hanem mint képzés is. Hiszen, ha elsajátítod a technikát, már egyedül is képes leszel megoldani bármilyen családi, párkapcsolati, életúti vagy munkahelyi krízist.

Folyamatosan képezheted magadat, így idővel egyre jobbá válsz, és sokkal hatékonyabban tudod venni az akadályokat. Nem görcsösen, kétségekkel a szívedben, hanem könnyedén és szabadon.

Sőt, ezzel a módszerrel egy új hivatást is felépíthetsz. Egy olyan hivatást, amelyben másoknak segítesz megugrani a lehetetlennek tűnő akadályokat is. Elképesztő érzés, ahogy egy egykoron szomorú és depressziós ember szemébe újra visszaköltözik az élet – Neked köszönhetően. Mert képes vagy változni és változtatni.

A bónusz pedig, hogy napról napra olyan emberré válasz, aki mindig is szerettél volna lenni: önmagad legjobb változatává.

Aki boldog.

Nyugodt.

Sikeres.

Juli története tökéletes példa arra, mennyi problémára képes egyszerre megoldást adni ez a módszer. Csupán egy valamire van szükséged: elhatározásra.

Juli döntött.

Most rajtad a sor, kattints.

Megosztás:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Szólj hozzá!

Ez a cikk is érdekelhet:

A mentorprogramban újjászületsz

Szeretnél végre egy nagyot előrelépni az életben?

Szeretnéd végre elérni a céljaidat? Fénysebesen fejlődni? Sikert sikerre halmozni a munkában, a párkapcsolatban és az élet minden területén? Ha mindhárom kérdésre igennel válaszoltál, akkor ott a helyed az „Új

Légy saját magad konzulense!

Miért fontos, hogy meghúzzuk a határainkat segítőként?

Vasárnap délben csörgő telefonok. Húsvét hétfőn beérkező megkeresések. Messengeren történő időpontegyeztetés, mikor kérted, hogy inkább hívjanak. Ismerősek ezek a szituációk? Minden bizonnyal, hiszen szinte minden segítő életében eljön az a