Miért nem tudsz bízni?

Párkapcsolat.

Család.

Barátok.

Azt hiszed, ismered ezeknek a kapcsolódásoknak a milyenségét. Azt hiszed, tudod, mi a bizalom. Azt hiszed, érted a körülötted lévők viselkedését. Tudom, mert én is azt hittem. Aztán elmentem a You and your inner circle, vagyis Te és a belső köröd Theta Healing tanfolyamra Viannához, és megvilágosodtam.

Nem csak azért, mert rengeteget fejlődött a technika.

De azért is, mert a saját szememmel tapasztaltam meg, milyen látványos eredményeket lehet elérni rövid idő alatt Vianna új ásástechnikájával.

Most pedig itt a lehetőség.

Végre te is bepillantást nyerhetsz a tanfolyamba. Plusz: arra is rá fogsz jönni, miért nem tudsz bízni. Érdekel?

 

Te, a belső köröd és a bizalom 

Lényegében arról van szó, hogyan csoportosítod – te és mindenki más is – a körülötted lévő embereket. Ennek alapján háromféle csoportot különböztetünk meg egymástól. Az egyik a belső kör, amely a családot jelenti. Ezt követi a középső kör, vagyis a közepes kapcsolódások, végül pedig a külső kör, a leglazább kapcsolódás, ahol az ismerősök, távoli barátok vannak.

Talán ez eddig meg sem fordult a fejedben.

Talán sosem gondolkodtál el azon, hogy ki „hova tartozik” a köreidben.

Talán arról sincs fogalmad, kiben bízhatsz meg igazán…

 

Mi szüli a bizalmatlanságot?

A mai világban nehezen bízunk meg másokba – de magunkban is. Ezer és egy helyen sérül a bizalom, és ha megtörténik, nagyon nehéz helyreállítani. Vannak emberek, akik be is zárkóznak, falakat emelnek a lelkük, szívük elé, lezárnak, elmagányosodnak, vagy felszínes kapcsolatokban vergődnek emiatt.

Viszont nem ez a legrosszabb.

Hanem a következmény…

Ugyanis mivel létezik az ok és az okozat törvénye, ezek az érzések betegségek formájában csapódnak le, mint a magas vérnyomás vagy a szív- és érrendszeri betegségek.

Talán te is tapasztalod.

Talán még nem, de elindultál azon az úton.

Bárhogy is, kérlek, lásd meg, mennyire lényeges az, hogy milyenek a kapcsolataid, hogyan éled meg ezeket, milyen energiákban léteznek ezek, mennyire őszinték, mennyire bízhatsz meg a másikban, mennyit csalódtál, mennyit sérültél egy korábbi kapcsolatban vagy párkapcsolatban, és mennyit tudtál ebből feldolgozni.

Ezek leírhatatlanul számottevő kérdések.

De! Van még fontosabb: mikor kezdődött mindez?

 

A bizalom mindennek az alapja

 

A gyermekkor és a bizalom 

Az évek alatt felgyűlt tapasztalataim alapján azt tudom mondani, hogy az első egy évben már meg van ágyazva a bizalmatlanságnak. Hiszen a bizalom, az ősbizalom alapvetően a kisbaba, a gyermek és az anya kapcsolatán alapszik. Ha ez sérül, akkor az emberi kapcsolatok alapmintája is károsodik.

Nem fognak tudni elmélyülni.

Valójában az, hogy az első 7 évben milyen a gyermek kapcsolata az édesanyjával, édesapjával, a családjával, elképesztően meghatározó. Mert amilyen kapcsolati mintát a gyermek tapasztal, azt fogja újra és újra megélni.

Az iskolában.

A munkahelyén.

A párkapcsolatában.

A családjában.

A saját gyermekeinél.

Aztán megyünk tovább a körökben, hiszen a bizalom nemcsak a családon belül, a belső körben sérülhet, hanem az óvodai, iskolai, munkahelyi barátok esetén, és így tovább.

Vajon hol van ennek a vége?

 

Mi határozza meg a kapcsolat milyenségét? 

A You and your inner circle kurzus alapja egy kidolgozott tematika, ami lényegében összefoglalja,

  • mikor és hogyan sérül a bizalom,
  • mit okoz a csalódás,
  • hogyan kapcsolódnak egymáshoz az emberi kapcsolatok.

Ez utóbbi alatt azt értem, hogy nem ugyanaz a minősége a kapcsolódásodnak a főnököddel, mint a pároddal vagy az édesanyáddal. Máshol van a bizalom, máshol vannak a határok, más az érzelmek megélése, más az amplitúdója ezeknek az érzelmeknek, teljesen más a kapcsolati dinamika.

Persze az is megvan, hogy a különböző kapcsolódásoknak hol van az egészséges helye ezekben a körökben. Például, ha az édesanyáddal való kapcsolatodat a legkülső körbe teszed, akkor ott egész sok probléma lehet.

Lássuk, miről van még szó a tanfolyamon!

Menjünk bele a részletekbe.

 

Fejlődési szakaszok és énállapotok 

Egyaránt vannak fejlődési szakaszok a saját életünkben, a kapcsolatainkban és a személyiségünkben. Emellett van gyermeki én-, van felnőtt én-, és egy úgynevezett bölcs énállapot.

Minden állapotban

  • máshogy létezünk,
  • máshogy kommunikálunk,
  • máshogy viszonyulunk,
  • máshogy bízunk az emberekben
  • és máshogy kapcsolódunk.

A legfontosabb kérdés azonban nem az, te hol vagy, hanem hogy a másik fél melyik körben és milyen fejlődési szakaszban van a te életedben.

Egy gyermek énállapotban lévő ember kapcsolódhat egy felnőtt, illetve egy bölcs énállapotban lévő emberhez is. Teljesen más lesz a kapcsolati dinamikája, máshogy kommunikáltok, más lesz a bizalom és az érzelemkimutatás szintje.

A kurzuson gyönyörűen látszik, mennyire meg tudja könnyíteni a mindennapi életedet, a kapcsolódásaidat az, hogy fel tudod ismerni, ki milyen énállapotban és melyik körben van. Látni fogod azt is, kiben mennyire tudsz megbízni, kivel hogyan érdemes kommunikálnod és kivel hogyan tudsz kapcsolódni.

Ez az én életemet rendkívül megkönnyíti, és biztos vagyok abban, hogy a tiédet is meg fogja.

És ez nem minden!

Mondjam még? 🙂

A gyakorlatoknak köszönhetően tökéletesen látni fogod, hogy te melyik kapcsolódásodban milyen minőségben vagy jelen: gyermek, felnőtt vagy bölcs. Fel fogod fedezni, hogy a munkahelyeden, a családodban, a párkapcsolatodban és még sorolhatnám, hogyan funkcionálsz.

 

A boldog párkapcsolat a bizalmon alapszik

 

Valós esetek, amelyeket eddig nem értettél 

Többen jönnek hozzám azzal a problémával, hogy a párjuk a munkahelyén magabiztos és talpraesett. Ám otthon mintha kifordulna önmagából. Máshogy viselkedik, máshogy kommunikál, mintha egy teljesen másik ember lenne.

A hölgyek részéről a probléma a következő: nem tudják, hogyan viszonyuljanak ehhez, hogyan kezeljék ezt.

Pedig nagyon egyszerű.

Meg kell vizsgálni, melyik körben és melyik énállapotban van a másik fél. Mert minden énállapotnak megvan a maga minősége és jellemzője. És ha te is ebben a cipőben jársz, akkor a tanfolyamnak köszönhetően végre tudni fogod, hogyan kapcsolódj jól a párodhoz.

Aztán vegyünk egy másik példát.

Vannak olyan emberek, akik arról mesélnek, hogy egy bizonyos pontig ki tudnak alakítani barátságokat, ám utána már nem mélyül vagy egyszerűen végeszakad. Vagy vannak, akik azt mesélik, hogy eltűnnek az emberek az életükből.

Te is ezt tapasztalod?

Ha leülnél, és megnéznéd ezeknek a kapcsolatoknak a dinamikáját a tanfolyamon elsajátítható módszer alapján, kristálytisztán látnád, hogy mi ennek az oka és mi a megoldás.

 

És a ráadás: végre tudnál bízni 

Tudom, most még elrettentően hangzik.

Bízni? Én? Annyi csalódás és gyötrelem után? – kérdezhetnéd.

Igen, ez nehézség. Kell hozzá némi nyitottság és bátorság. Viszont mondok valamit: mindez megéri. Mert végre olyan őszinte, biztonságot adó és támogató kapcsolataid lehetnek, amelyekre mindig is vágytál.

Szeretnéd?

Akkor gyere, csatlakozz hozzám. Én már megtapasztaltam a tanfolyam erejét. Nem véletlenül szeretném minél hamarabb átadni Neked is.

Frenetikus élmény!

Gyere Te is december 7-8-án a You and your inner circle tanfolyamra Budapestre.

Találkozunk vagy inkább kimaradsz, mert minden jó úgy neked, ahogy van?

 

 

Ha tetszett, akkor oszd meg a közösségi oldalakon!

Kolozsi Mariann
Kolozsi Mariann

2012 óta segítek ügyfeleim életvezetési problémáin Theta Healing® tanárként és Business Coachként. Ez idő alatt a módszereim számtalan különböző élethelyzetben segítettek. Lehetett szó akár egy szakítás utáni önbizalomválságról vagy egy cégvezetőt felemésztő stresszhelyzetről. Én a spirituális félrevezetések helyett egy valódi önismereten alapuló eszközt adok a kezedbe, amellyel felépíthetsz egy jobb életet.