fbpx

Bebizonyítom, hogy a stressz leküzdhető, ha… [Coaching esettanulmány]

A coaching segít a stressz leküzdésében

Bebizonyítom, hogy a stressz leküzdhető, ha… [Coaching esettanulmány]

 

Ügyfelem coaching egyéni konzultációra érkezett hozzám, a stressz tüneteit mutatta.. Esetét segítség gyanánt osztottam meg ebben a bejegyzésben. A nevét kérésére megváltoztattam.

Róbert valóra váltotta az álmait.

Elképesztő sikereket ért el az életben.

Úgy tűnt, minden tökéletes. Volt egy jó párkapcsolata, egy menő vállalkozása és leírhatatlanul büszke volt magára, amiért mindezt sikerült elérnie. Sokat dolgozott, számtalan nehézségen ment keresztül, ám mindez megérte.

Nemcsak az üzlete, hanem az élete is virágzott.

Boldog volt.

Aztán egy szép nap komor felhők kezdtek gyülekezni Róbert felett. Ő nem vett róluk tudomást. Azt gondolta, majd elvonulnak. De nem így történt… Az eső szemerkélni kezdett, és lassan kicsíráztak a stressz és a kiégés magjai.

 

Ebben az állapotban találkozott Róbert a coachinggal 

 

A befutott üzlettel Róbertnek egyre kevesebb ideje maradt magára. Azt érezte, hogy mindenki szét akarja szedni őt és az idejét. Már nem is emlékezett rá, mikor volt utoljára szabad napja, mikor csinált valami olyat, ami csak róla szólt.

Már nem boldogították sem a sikerei, sem a vállalkozása.

Maga alá temette a stressz.

Elkezdett kiégni.

Stressz és kiégés

Szíve a coaching felé vitte 

 

Róbert ebben a kiégéshez közeli állapotban keresett meg, és kezdtük el közösen a coaching folyamatot. Rájöttünk, hogy sürgősen változtatnia kell, mert ha mindez így halad tovább, akkor komoly egészségügyi problémái lesznek. Arról nem is beszélve, hogy így a boldogtalansága hosszú távon borítékolható volt.

  • Hiszen a munka és a stressz miatt a boldog párkapcsolata idővel tönkrement. Ezt az űrt, amit a szerelem hiánya okozott, semmi sem tudta betölteni. Sem a pénz. Sem a vállalkozásában aratott sikerek. Magányosnak és elkeseredettnek érezte magát. Üresség volt benne…
  • Már az egészségi állapota sem volt a régi: kezdődő gyomorfekéllyel és magas vérnyomással küzdött, ami az őt ért stressznek tudható be.
  • Munkahelyi kapcsolatai is megromlottak, hiszen egy folyton ketyegő bombaként járkált a cégében. Kialvatlan és feszült volt. Mindenre ugrott. Kiabált az emberekkel. Nem volt jó társaság. Mindenki elkerülte.

Ám Róbert hozott egy döntést. Minden folyamat, minden pozitív változás ezzel kezdődik. Rájött, hogy változtatni akar és rendbe tenné az életét. Ehhez azonban elengedhetetlen volt, hogy a vállalkozásán is dolgozzunk.

 

Elkezdtünk leszámolni a stresszel 

 

Róbert több célt is kitűzött maga elé, amelyeket rangsoroltunk. Először az egészségén szeretett volna javítani ezért megmutattam neki azt a stresszlevezető meditációs technikát, amit én is Amerikában tanultam és a mai napig oktatok.

Mit tapasztalt?

Normalizálódott a vérnyomása, sokkal kiegyensúlyozottabb és kipihentebb lett, hiszen az éjszakáinak minősége is megváltozott. Mivel nyugodtabban aludt, sokkal eredményesebben és hatékonyabban tudott napközben dolgozni.

Ez és a különböző kommunikációs, illetve önreflexiós technikák, amiket elsajátított és napi szinten alkalmazott, pozitív hatással voltak a kapcsolataira is. Már meg tudta hallgatni a munkatársait, tudott nekik érdemben segíteni.

 

Ezután következett az önismeret és az önfejlesztés

 

Ám nemcsak ezekre a célokra, hanem a párkapcsolatra is rátértünk. Ennek eredményeként Róbert elkezdett randizni. Most már ott tart a folyamat, hogy jó ideje találkozgat egy hölggyel, aki reményei szerint a szíve választottja lehet hosszú távon.

Ezt nagyon jól mutatja, hogy már a közös jövőt tervezgetik.

Róbert ürességérzete, magányossága tovaszállt…

 

A stressz legyőzhető a coaching segítségével

 

A coaching hatása a vállalkozására 

A párkapcsolat után rátértünk a vállalkozására. Újradefiniáltuk a szerepköröket, a felelősségi köröket, megnéztük a saját és a cég céljait, hogy ezek mennyiben egyeznek, illetve feltártuk azokat a területeket, ahol feleslegesen folyt el az idő, az energia, a pénz.

Miután ezeket rendbe tettük, sikeresen végre tudtunk hajtani egy nagyobb átszervezést a cégen belül. Ennek eredményeként pár hónap múlva jelentősebb profitra tett szert.

Eddig csak az eredményeket hajszolta.

Nem figyelt se a munkatársaira, se a rendszerre.

Ám úgy tűnt, a közös munkával elhárítottunk minden akadályt – mind a magánéletében, mind a vállalkozásában. Róbert végül sokkal kisimultabb, kiegyensúlyozottabb és boldogabb lett.

Rendbe jött az egészsége, stresszmentesebb az élete, jobban tud aludni, javulásnak indult a kezdődő gyomorfekélye, a laboreredményei is sokkal jobbak, helyreállt a magas vérnyomása, elkezdett sportolni, párkapcsolata van és a cége is hatékonyan működik.

Ez elképesztő!

Ám amit emellett még fontosnak tartok kiemelni, hogy ehhez kellett:

  • a DÖNTÉS
  • a KITARTÁS
  • az 1 ÉVES KÖZÖS MUNKA

Róbert elköteleződött és kitartóan dolgozott. Enélkül nem ment volna. Szükség volt arra is, hogy a konzultációk közötti időben megtegye azokat a lépéseket, amikre rájött. Hogy kitartson a céljai mellett és végig is vigye őket.

A tudás, a tapasztalat csak az érem egyik oldala. Ezt meg lehet tanulni, el lehet sajátítani. Az akaraterő és a kitartás viszont mindenképpen kell az ügyfél részéről, mert enélkül egy coaching folyamat sem lehet sikeres.

 

Remélem, Te is sokat tanultál ebből az esettanulmányból, és hogy felismerted az életednek azon részeit, azon pontjait, ahol vérfrissítésre van szükség.

Kezdj el Te is változni, változtatni, hidd el, megéri. Rengeteg profitja lesz számodra az életben.

 

Amennyiben érdekel a személyiségfejlesztés, vagy mások segítése ezen az úton, vagy egyszerűen csak úgy érzed, hogy egy kis támogatásra van szükséged, akkor gyere el az ingyenes life coaching nyílt napra. Sőt, akkor is várlak szeretettel, ha bizonytalan vagy azzal kapcsolatban, hogy a tréningjeim neked valók-e. Ismerj meg személyesen, szívesen válaszolok a kérdéseidre is.

 

Emellett készültem Neked két AJÁNDÉKKAL:

Az egyik az 5 részes „A siker lépcsőfokai!” anyag, a másik pedig a 3 részes Theta Healing gyorstalpaló, az „Élj úgy, ahogy igazán szeretnél!”. Szerezd be mindkettőt!

 

Továbbá hamarosan indul life coaching tanfolyamom, ahol az elsajátított technikákat a mindennapi kapcsolataidban és a magánéletedben is tudod alkalmazni.

Többé nem lesz olyan probléma, amit ne tudnál egyedül megoldani!

Kattints a linkre a részletekért és regisztrációhoz.

 

Szép napot,

Mariann

 

***

Ha hasznos vagy figyelemfelkeltő lenne ez a cikk egy ismerősödnek, kérlek küldd el neki.

***

 

Ha érdekelnek a tréningjeim, képzéseim, kattints az Eseménynaptárhoz.

Itt pedig az online is elérhető tananyagokat találod.

 

 

Megosztás:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Szólj hozzá!

Ez a cikk is érdekelhet:

Mit jelent értékes alkalmazottnak lenni?

Hogyan légy TE a legértékesebb alkalmazott a cégnél?

Mit jelent értékes alkalmazottnak lenni? Mi köze mindehhez az önfejlesztésnek? És miért kell egyáltalán erről beszélni? Szeretném a magyar cégvezetőket, vállalkozókat és alkalmazottakat szemléletmódváltásra ösztönözni. Én ezt tűztem ki célul,

Érdekelnek az örökölt családi minták?

Íratkozz fel a díjmentes tudásanyagomra!