fbpx

 

Segítség boldogtalan vagyok!” – hogyan tárd fel a probléma okát?

“Nincs egyetlen pillanat sem az életedben, amikor ne lenne meg mindened, ami a boldogsághoz szükséges. Gondolkodj el ezen egy pillanatra! Boldogtalanságodnak az az oka, hogy arra figyelsz, amid nincs, ahelyett, hogy arra összpontosítanál, amid éppen most van.”

(Anthony de Mello)

 

Sokszor az emberek észre sem veszik, hogy boldogtalanok. Ráfogják az időjárásra, a stresszes helyzetre, a körülményekre, pedig ez egy olyan állapot, ami hosszú távon változást igényel, különben kihatással lesz a teljesítményre, az egészségre és a kapcsolatokra is.

Milyen a boldogtalan vagyok állapota?

Abban az esetben, ha már te sem tudod elviselni saját magad, folyamatosan rosszkedvvel küzdesz, akkor minden bizonnyal fennáll nálad a boldogtalanság állapota. Ilyenkor mindennaposnak számít a levertség, a fáradtság, a kilátástalanság, az önbizalomhiány és a reménytelenség. Hiába próbálkozol, nem látod a kiutat a boldogság felé.

Az egyensúly felborulását több különböző élethelyzetben meg lehet tapasztalni. Példának okáért azok a dolgok, amik korábban boldoggá tesznek téged, már nem érdekelnek.

Minden reggel fáradtan kelsz, és eltűnt belőled a lelkesedés. Már nem akarod elérni a kitűzött céljaidat, csak túlélésre látszol, mindennaposnak tartod a kiábrándultságot. A munkahelyeddel kapcsolatban motiválatlanságot tapasztalsz, és a hatékonyságod messze alulmarad a korábban megszokottól, így a teljesítményed is csökken. Hiába alszol eleget és iszod a kávét, nem segít semmi energikusnak, élettel telinek lenni, folyamatosan leterheltnek érzed magad és időhiánnyal küzdesz.

Ez az állapot nincsen rendben, ezért a boldogság érdekében mindenképp utána kell járnod a téged érintő probléma gyökerének. Az alapállapotnak az egészség, az energikusság és a tetterő. Mindenképp sürgősen tenned kell valamit, ha régen nem mosolyogtál és akkor, ha folyamatosan betegnek érzed magad. Az említett állapotot nem jó sokáig fenntartani, ugyanis olyan betegséghez vezethet, mint a magas vérnyomás, bőrproblémák, allergia, kardiovaszkuláris elváltozások, de akár mentális betegség is.

Hatékony módszerek a boldogtalanság ellen

Fontos tudnod, hogy ez az állapot igenis javítható. A helyzet nem egyszerű, ám elhatározással, kemény munkával és kellő támogatással jobb életed lehet. Ne félj segítséget kérni. Ajánlom figyelmedbe a Théta Healing meditációs tanfolyamot, ahol megtanulhatod a technika fontosabb fogásait, illetve a Life Coach képzést, ahol a gyakorlatorientált oktatásnak köszönhetően azonnal alkalmazható módszereket kapsz kézhez.

Alvás, mozgás, vízfogyasztás

Az alapvető fizikai szükségletek szinten tartása elengedhetetlen, hiszen az elegendő alvás, mozgás és vízfogyasztás nélkül a szervezet nem csak rövid ideig, de hosszú távon is problémákba fog ütközni. Természetesen vannak helyzetek, amikor nagyon
nehéz ezekre odafigyelni, ugyanakkor önmagunk iránti tiszteletből meg kell tenni. Mindezek mellett pedig nem hiába tartoznak az alapvető szükségletek közé, ezek nélkül nem tudjuk rendesen ellátni a feladatainkat. Ha időhiányban szenvedsz, ne az alvás és a mozgás legyen az, amit először megvonsz magadtól.

Meditáció

A meditáció egy hatékony technika, aminek lényege, hogy segítségével lecsendesítsd az elmédet és elérd a belső békédet. Sokan összekeverik a meditációt a relaxációval, pedig ebben az esetben szó nincs passzivitásról, épp ellenkezőleg. Ez a technika nagyon is aktív, de nem kifelé, hanem befelé koncentrál.

Rengeteg különböző irányzat és módszer létezik, érdemes kicsit körülnézned, melyik szimpatikus számodra. Én a Theta Healing meditációt ajánlom, ami kezdőknek is mindig azonnali eredményt hoz.

Vizualizáció, blokkoldás

A vizualizáció egy szellemi folyamat, amely segítségével a használója a tudatával és a képzelőerejével képes bizonyos elképzelt célokat, vágyakat megvalósítani. A megfelelő technika alkalmazásával és a befektetett kemény munkával eredményes életet lehet élni. A blokkoldás lényege az ásási technika, amely során a családtól, a társadalomtól átvett negatív blokkokat és hiedelemrendszereket bontjuk le, majd egy pozitívval helyettesítjük. Mindkét módszer segít elérni a céljaidat, és ajánlott a kettőt együtt is használni.

Személyiség- és önfejlesztés

A folyamatos személyiség- és önfejlesztés elengedhetetlen a mai világban. A dolgok nagyon gyorsan változnak, és ahhoz, hogy ne maradj le, állandóan dolgoznod kell magadon. Az új problémák felmerülése új módszert igényel, ezért érdemes nyitottnak maradnod az ismeretek irányába.
A saját képességeid javítása miatt jobb leszel a munkádban, saját projekteket indíthatsz, ügyesebben bánsz a kapcsolatokkal, és tudatosabban fogod élni az életed. Ezek birtokában nagy előnyre teszel szert másokkal szemben, és a felmerülő akadályokon ügyesebben túljutsz.

Kommunikáció fejlesztése

A kommunikáció elengedhetetlen kelléke a mindennapoknak. A rossz kommunikációs készség állandó frusztrációt, félreértéseket és konfliktust eredményez a többiekkel. Félénkség esetében nem leszel képes kiállni magadért és érvényesíteni az érdekeidet, míg a túlzott asszertivitás nemtetszést és ellenállást vált ki másokból. Mindemellett a kommunikáció fejlesztésével jobb viszonyba kerülhetsz a családoddal, könnyebben oldod meg a párkapcsolatban felmerülő nehézségeket.
Sok ügyfelem képzi magát ezzel kapcsolatban, és szinte minden esetben hamar meglátszódnak az eredmények.

Közösség

Ha valakit egy támogató közösség vesz körül, az sokkal ügyesebben és kevesebb befektetett energiával képes elérni a céljait. Hatalmas különbség van a hátráltató és az inspiráló emberek között. Az előbbiek a negatív energiájukkal csak lehúznak, megkérdőjeleznek téged, míg az utóbbiak bíznak benned és szurkolnak. A lelki támogatáson kívül megfelelő tanácsokkal is elláthatnak, és akár közösen, együtt küzdhettek az adott cél elérésért.

Mit tegyél, ha egy barátod boldogtalan?

Abban az esetben, ha egy barátodon boldogtalanságot tapasztalsz, óvatosan közbe kell lépned. Fontos, hogy ne akard helyette megoldani a problémákat és semmiképp ne lásd el kéretlen tanácsokkal, mert ezzel csak rontasz a helyzeten. A az ilyen jellegű beavatkozás mindig ellenállást szül, és a barátod sokkal jobban bezárkózik.
Azzal tudsz a legtöbbet segíteni, ha támogatod őt, meghallgatod és folyamatosan mellette állsz. Ez sokkal többet ér, mintha erőszakkal próbálnád őt valamilyen megoldás felé terelni. Ugyanakkor hosszú távon nem lehet ebben az állapotban sem maradni, ezért következő lépésként el kell indítanod a céljai felé. Semmiképp ne dolgozz helyette, csak támogasd őt a háttérből.

 

Sok problémát tud okozni az, ha egy barátságban az egyik fél állandóan szomorú, boldogtalan. Minden bizonnyal te is megtapasztaltad már azt, hogy örömmel újságoltál valami jó hírt a barátodnak, de ő éppen a legnehezebb időszakát élte. Ez nehéz helyzet, ami érett személyiséget, kellő önismeretet kíván, és ha ez nincs, akkor akár az egész kapcsolat rámehet.

Ha nem szeretnéd, hogy idáig fajuljon a helyzet, akkor folyamatosan képezned kell magad, fejleszteni az önismeretet, a személyiséget és a kommunikációs képességet. Mindezek elengedhetetlen kelléknek számítanak az életben, és segítségükkel olyan helyzeteket oldhatsz meg jól, mint a barátsággal, boldogtalansággal kapcsolatos problémák.

A boldogtalanság annak ellenére nem kilátástalan állapot, hogy nehéz azt megoldani. Nagy elszántságot, folyamatosságot és kemény munkát igényel, de nem érdemes feladni, mert a végén az eredmény nem marad el. Önfejlesztés nélkül azonban elengedhetetlen a boldog élet fenntartása, mert ha egyszer visszacsúszol a negativitásba, onnan nehéz lesz ismét kimászni.

Megosztás:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a cikk is érdekelhet:

Több mint testőr – TV2

 Nemrég egy elképesztően jó hangulatú forgatáson voltam.  A TV2 Több mint testőr c. műsorába kaptam meghívást, ahol az önszabotázsról, önbizalom hiányáról beszélgettünk.A hétköznapok mókuskerekében egyre gyakoribb,

Őszintén a Valentin Napról

Valentin nap. Minden évben eljön ez a nap. Bevallom nem várom. Nem szeretem. Soha nem voltam oda érte. Párkapcsolatban vallom, hogy ne ez legyen az

Kommunikáció

Boldogtalan vagyok

  Segítség boldogtalan vagyok!” – hogyan tárd fel a probléma okát? “Nincs egyetlen pillanat sem az életedben, amikor ne lenne

Tovább olvasom »