fbpx

ÉRD EL A CÉLOD GYORSAN ÉS HATÉKONYAN!

ÉRD EL A CÉLOD GYORSAN ÉS HATÉKONYAN!

Van egy tulajdonság, amivel az embernek feltétlen rendelkeznie kell, ha nyerni akar. Ez pedig nem más, mint az a képesség, hogy célunkat pontosan meg tudjuk határozni, hogy tudjuk, mit akarunk, és égető vágyat érezzünk a megvalósítására.”

Napoleon Hill

Céljaink elérése

Hogyan tudod céljaidat leghatékonyabban elérni?
Először is / és talán a legfontosabb:

Fejezd be a halogatást! Hányszor fordult már elő az életedben, hogy az igazán komplikáltabb, esetleg összetettebb feladataidat halogattad? Tudtad, hogy vár rád még egy komoly vizsga, egy fontos, viszont annál összetettebb feladat, vagy elintézni való. Azonban nem volt kedved nekiállni. Miért? Talán mert túl nagy “falat” volt a számodra! Ugye, hogy könnyebben haladsz azokkal a dolgokkal, melynek nincs tétje? Ami pedig fontos lenne, azt halogatod, elnapolod, túlgondolkodod a megvalósítását.

Mi a titka, hogy elérd, amit szeretnél?

Fogalmazd meg pontosan, mi az, amit igazán szeretnél! Azért fontos a pontosítás, mert akkor könnyebben látod, hogy merre haladj. Hamarabb felismered a lépéseket.  Hasznos, ha mindezeket papírra veted. Készülhet a terv saját magad számára. Vázold fel a lehetséges lépéseket. Ez némiképp hasonlít ahhoz, mikor egy nagyobb vizsgára, vagy előadásra készülsz, és leírod vázlatot. Ilyenkor már elkezded a magvalósítást, hisz időt és energiát fektetsz bele!

Az elején bizonyos, hogy sok elindulási lehetőség merül fel. Éppen ez a leggyakoribb probléma, hiszen több szerteágazó lehetőség adódik. A fontos, hogy megszűrd ezeket az információkat, és válaszd ki Neked melyik a legjobb. Semmiképp ne válassz olyat, ami már a kezdet kezdetén “mumus”, mert ekkor megint beleesel a halogatás csapdájába.

Fontos, hogy hatékonyan töltsd a ráfordított időt!

Érdemes időhatárokat kitűzni, hogy mit meddig szeretnél megvalósítani. Ezek nagyon jó támpontok neked, hogy lépésről lépésre haladj. Vázold fel a prioritásokat! Mi a legfontosabb? Hogyan a legcélszerűbb kivitelezni?  Ilyenkor sok időt tudsz megspórolni, akár a kezdeti lépésekből már egyből át is ugrasz néhányat.

Vázolj fel egy tervet

Tedd meg minél hamarabb az első lépést! 

Légy bátor! A szándék és az ötlet is egyaránt fontos, de az ötletek is akkor valósulnak meg, ha cselekszünk! Minden nap tegyél lépéseket a céljaidért! Haladj előre, és légy rugalmas! Ha úgy érzed, az orrod előtt van egy jobb lehetőség, mint amire számítottál, válaszd bátran! Fölösleges ragaszkodni régi elképzelésekhez, ha van egy sokkal jobb! Ha pedig elég bátor vagy és hiszel magadban, akkor sokszor hamarabb eléred a célodat, mint ahogy tervezted!

Alapozd meg 2019-et, és valósítsd meg a legmerészebb álmaid! 2017 legyen a Te éved!

Dolgozd ki a stratégiádat 2019-re, hogy valóban céljaid megvalósulásának éve lehessen, majd elmondhasd ez volt Életed legjobb éve!

Mit kell tenned ehhez?

Stratégiát kell alkotnod, ahhoz, hogy elérhesd a céljaid.

Profi célmegvalósító szeretnél lenni 2017-ben?

Akkor a célra koncentrálj.

A jó hír az, hogy idén is megrendezzük az Évindító Célkitűző Tréninget, ahol kristálytiszta stratégiát készítünk 2019-es évre. Végre neked is lehet egy kreatív Álom Táblád, továbbá készíthetsz egy hatékony és jól áttekinthető célfüzetet. Ezekkel a segítségekkel biztos, hogy sikeresen veszed 2019-et és megvalósítod azt az életet, amit szeretnél.

 

A 10 pontos szabály:

 1. Merj álmodni!
 2. Tudd meg, ki is vagy valójában! Ismerd meg önmagad!
 3. Vedd észre a hibáidat és az erényeidet! Ami kevésbé jól megy, azt kezd el fejleszteni. Hiba nincs, csak fejlesztendő terület!
 4. Ismerd meg az érzelmeidet, mi az, ami boldoggá tesz!
 5. Próbáld megteremteni önmagadban a harmóniát és az egyensúlyt!
  Ez azért is fontos, mert így nem fogod hagyni, hogy mások lebeszéljenek a céljaidról.
 6. Ismerd meg, mely az a technika, ami segítségével könnyebben tudsz saját magad számára is érvelni, vagy mérlegelni a döntéshelyzetekben.
 7. Ha úgy érzed kevésbé jó döntést hoztál, vagy hibáztál, akkor vond le a tanulságot, nézd meg mire tanított a helyzet! Kudarc helyett fogd fel úgy, hogy ez a tanulási és fejlődési folyamat része.
 8. Hiba esetén is tudj magadnak és másoknak is megbocsájtani!
 9. Minden nap egy lehetőség arra, hogy közelebb kerülj a célodhoz!
 10. Amikor sikerült, vedd észre és élvezd a sikert!
Vedd észre és élvezd a sikert

Miért fontos a Célkitűzés?

Mert minden siker egy tiszta, mentális képpel kezdődik. Bruce Lee például így vázolta fel a saját célját 1969-ben:

A Határozott Vezércélom:

Én, Bruce Lee, leszek a legjobban fizetett távol-keleti szupersztár az Egyesült Államokban. Ezért cserébe a legizgalmasabb harcművészeti mozdulatokat láthatják tőlem, és ezt a legmagasabb minőségben tárom a közönség elé, mint színész. 1970-től világszerte ismertté válok és onnantól kezdve, 1980 végére a vagyonom 10 000 000 dollárra fog rúgni. Úgy fogok élni ahogy én szeretnék, miközben megteremtem a belső harmóniát és boldogságot.”

 

Próbáld meg te is! Érdemes!

Úgy fogok élni, ahogy szeretnék

A boldogságot ne csak várd, hanem tegyél is érte, hisz csak Te tudod, mi a legjobb Neked, mi az, ami boldoggá és elégedetté tesz!

Te mondod meg, Számodra mi a siker!

 • egy jól menő vállalkozás,
 • nagy profitot hozó cég,
 • egy fantasztikus munka,
 • egy csodálatos párkapcsolat,
 • boldog családi élet,
 • harmonikus mindennapok

ami Számodra a siker, az a Te sikered.

„Kérlek, ne hagyd ki ezt a tábort, ha arra vágysz, hogy a mindennapok megszokott rutinjából kilépve önbizalommal telve, feltöltődve szeretnéd folytatni az Életedet! Volt itt minden: sírás, nevetés, közösséggé válás, egymásra figyelés, egymás segítése, és amit adtunk, vissza is kaptuk. Ismeretlenül jöttünk és egymásra hangolódva távoztunk. Megtapasztaltuk a szeretetet, a figyelmet és az odafigyelést. Nevetés, szórakozás közben sok tanulás magunkról és egymásról. Ilyen a jövő tanítása. Végre önmagammal törődhettem és törődtek velem. Végre segítettek nekem is. Kell ennél több? Legközelebb is jövök! Köszönöm!”- egy korábbi Célkitűző tréning résztvevő

Az alaptanfolyamot decemberben végzett thétás gólyaként érkeztem a táborba januárban. Valahogy olyan volt, mintha elmennék az általános iskolai osztálytalálkozómra, csak már olyan régen találkoztunk, hogy nem ismerek rá senkire, de érzem valami összeköt bennünket.
Az egész minden várakozásomat felülmúlta. A programok szabad akarattal történő alakítása – “végül is pihenni jöttünk” – jelmondat végig kísérte a tábort. Fantasztikus volt megtapasztalni a résztvevők nyitottságát, érdeklődését minden iránt. Ebből jöttek azután a nagy beszélgetések és rengeteg nevetés. Az erős gyakorlatoknak köszönhetően teljesen feltöltve és hatalmas élménnyel gazdagodva tértem haza. A tábor nagy előnye, hogy első kézből megtapasztalhatod “jé ezt így is lehet” felismerés érzését
.“Józsi

Nagy beszélgetések és rengeteg nevetés

A célkitűzésről és megvalósulás

A célkitűzést, ahhoz, hogy a cél megvalósulhasson végre is kell hajtani. A terv készítés, maga után vonja a megfelelő kivitelezést. Mindezek után, ha megtalálod a megfelelő utat folytasd kitartóan, ha pedig felismered a rosszat, légy elég bátor elengedni. Bizonyára Te is találkoztál olyan helyzettel a saját, vagy ismerőseid körében, hogy eltántorodtak a céljaiktól, amint kudarcokat éltek meg. A kudarc csupán jelezte, hogy nem a megfelelő úton haladsz. Lehetnek a céljaid bármilyen merészek, ami akár izgalommal, félelemmel tölt el, biztos lehetsz benne, amint eléred annál nagyobb boldogság lesz visszanézve megállapítani, hogy SIKERÜLT. Megcsináltad, átlépve a határaid, hatalmas fejlődést elérve az saját életeben megtett utazás közben.

„Rendkívül fontos, hogy legyenek nagy célok és azon belül részcélok napokra lebontva. Én így élem az életemet.” – Hosszú Katinka olimpiai bajnok úszó – „Célok nélkül szerintem senki sem tud igazán dolgozni.”

Ha otthonról, kényelmesen szeretnél a céljaidon dolgozni, akkor nézz körül itt

https://kolozsimariann.hu/online-anyagok/

Szeretnél profi célkitűző lenni, és szeretnéd fejleszteni a személyiséged, miközben egy új hivatásra is szert teszel?
Tarts velünk a következő hivatalos Life coaching képzésen!

Részletek itt!

Ismerj meg a díjmentes Nyílt napon!

Részletek itt!

Megosztás:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Szólj hozzá!

Ez a cikk is érdekelhet:

A mentorprogramban újjászületsz

Szeretnél végre egy nagyot előrelépni az életben?

Szeretnéd végre elérni a céljaidat? Fénysebesen fejlődni? Sikert sikerre halmozni a munkában, a párkapcsolatban és az élet minden területén? Ha mindhárom kérdésre igennel válaszoltál, akkor ott a helyed az „Új

Légy saját magad konzulense!

Miért fontos, hogy meghúzzuk a határainkat segítőként?

Vasárnap délben csörgő telefonok. Húsvét hétfőn beérkező megkeresések. Messengeren történő időpontegyeztetés, mikor kérted, hogy inkább hívjanak. Ismerősek ezek a szituációk? Minden bizonnyal, hiszen szinte minden segítő életében eljön az a