fbpx

Ezt tudtad a meditációról?

A meditációnak számos pozitív hatása van, amit a tudomány is elkezdett kutatni az utóbbi évtizedekben. Többek között arra jöttek rá, hogy már rövid távon is vannak pozitív hatásai, itt főleg pszichés előnyei vannak. Sokat segít az érzelmek helyes kezelésében, a lelkiállapot kiegyensúlyozásában, a jókedv előidézésben és a lelki béke megteremtésében. Így a nyugalom, a béke és a derű lesznek a meditáció hatásai.

Hosszútávon pedig már pozitív fizikai hatásai is megmutatkoznak a rendszeres meditációnak! Egy új kutatás szerint a régóta meditálók agykérgének a tekervényezettsége markánsabb, tehát sokkal barázdáltabb, mint a nem meditálóké. Ez magával hozza a kognitív teljesítményük javulását, növekedését is.

 

Mit jelent a kognitív teljesítmény javulás?

A kognitív funkciók pl. az észlelés, a figyelem, az emlékezet, a számolás, a nyelvhasználat vagy egyéb magasabb rendű gondolkodási feladatok: pl. tanulás, döntés, tervezés, problémamegoldás, önismeret, stb. 

Tehát a kutatók arra jöttek rá, hogy aki hosszú távon, rendszeresen meditál, annak javulnak az agyi funkciói, konkrétan megváltozik, sűrűbb lesz az tekervényezettsége.

Ezáltal sokkal jobb lesz a memóriája, sokkal jobban fog tudni figyelni:

A gyerekeknél ezért működik olyan jól a meditáció az oktatásban, hatással van a matematikai képességek használatára, a nyelvtanulásra.

A felnőttek könnyebben és gyorsabban döntenek ezáltal, kevesebb a szorongás, a stresszt rugalmasabban kezelik és sokkal jobban tudnak tervezni. Nem elhanyagolható a problémamegoldó készségük fejlődése és az önismeretük elmélyülése sem.

Sokkal empatikusabbakká, megértőbbekké és együttműködőbbekké tudnak válni azok, akik rendszeresen, hosszú távon meditálnak.

 

Megéri rendszeresen meditálni, nem igaz? 🙂

 

Többek között ezért is szeretek meditálni. De ennél sokkal többet profitáltam már, és profitálhatsz te is, ha elsajátítod, hogy hogyan érdemes csinálnod. Ez az egyik ok a sok közül, hogy a számomra jelenleg leghatékonyabb meditációs technikát oktatom is.

 

A technikát többek között Amerikában is tanultam, és rendszeresen járok továbbképzésekre, frissítem a tudásom, hogy a legaktuálisabb információkat hozzam el számodra.

 

Ha úgy érzed, hogy szívesen elsajátítanád ezt a működő meditációs technikát, hogy legyen egy hatékony eszköz a kezedben, amivel jobbá tudod tenni az életed, sok szeretettel várlak az alábbi képzéseken:

 

Kezdőknek:

Theta Healing Alaptanfolyamon elsajátíthatod a jelenlegi leghatékonyabb theta agyhullámot használó meditációs technikát.

 

Haladóknak:

Ha velünk tartasz, még jobban elsajátíthatod a tudást, amivel valóban stresszmentesebbé teheted az életed – és a tanfolyam után már másoknak is segíthetsz Theta Healinggel.

Katt ide a részletekért: Haladó Theta Healing tanfolyam  

 

Várlak szeretettel,
Mariann

 

***

Ha úgy érzed, szükséged lenne egy külső, objektív segítségre, ne félj kérni azt.

Ajánlom figyelmedbe az egyéni konzultációmat vagy az online tananyagokat.

 

Ha gyorsabb és mélyebb önismereti technikát szeretnél megtanulni, ajánlom a fenti Theta Healing módszert.

 

***

Várlak szeretettel bármelyik következő eseményen!

Ha bővebben érdekel a tudás, ezen a tanfolyamon mindezt elsajátíthatod:

Alaptanfolyam

Szeretnéd kipróbálni, mielőtt megtanulod? Díjmentes Nyílt napunkon megteheted:

Nyílt Nap

A Life coaching tanfolyamon pedig tudományosan is elsajátíthatod mindezt a tudást!

Life Coaching

 

***

Azon vagyok, hogy minél jobban támogassalak téged ebben a díjmentes videóimmal a youtube csatornámon, az élő videóimmal a Facebook oldalamon és a folyamatosan frissülő, hasznos cikkeimmel.

 

***

Megköszönöm, ha megosztod ezt a posztot, hogy másokhoz is elérjen és segíthessen nekik, és ha elindított benned egy gondolatot, érzést, megírod kommentben.

 

Megosztás:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Ez a cikk is érdekelhet:

A mentorprogramban újjászületsz

Szeretnél végre egy nagyot előrelépni az életben?

Szeretnéd végre elérni a céljaidat? Fénysebesen fejlődni? Sikert sikerre halmozni a munkában, a párkapcsolatban és az élet minden területén? Ha mindhárom kérdésre igennel válaszoltál, akkor ott a helyed az „Új

Légy saját magad konzulense!

Miért fontos, hogy meghúzzuk a határainkat segítőként?

Vasárnap délben csörgő telefonok. Húsvét hétfőn beérkező megkeresések. Messengeren történő időpontegyeztetés, mikor kérted, hogy inkább hívjanak. Ismerősek ezek a szituációk? Minden bizonnyal, hiszen szinte minden segítő életében eljön az a