Szeretném megmutatni neked, hogy mely három összetevő elengedhetetlen egy harmonikus párkapcsolatban.

 

Egy párkapcsolatban mindkét félnek támogatnia kell a másikat; egymást kell felemelniük. – Taylor Swift 

 

Megváltozott a társadalom.

Megváltozott a párkapcsolatok minősége, mennyisége és hossza. Megváltozott az elköteleződés iránti vágy is. Ami 20 éve még igaz volt, az ma már nem az. Mintha egy teljesen új világba csöppentünk volna.

Talaj nélküliek vagyunk.

Elhagyatottak.

Te is, én is, mindannyian.

Gondolj bele! Hányszor töprengtél azon egy kapcsolatban – a kezdeti időszakban vagy a közös élet kialakítása előtt –, hogy mi az elvárás? Mit jelent a normális kapcsolat? Hányszor beszéljünk telefonon egy nap? Hányszor találkozzunk egy héten? Oké, ha nem válaszol? Hány hónap után elfogadható, ha összeköltözünk?

Ez nincs kőbe vésve.

Nem létezik rá szerződés.

És ez összezavar. Nem tudod megítélni, mi a túl korai vagy mi a túl késő. A társadalmat figyeled. Az embereket magad körül. Anyukára, apukára, a barátokra hallgatsz. Vagy a szomszéd nénire.

Ahelyett, hogy ÖNMAGADRA és a PÁRODRA figyelnél.

Nincs szerződés. A szíved és a lelked fogja megadni a választ.

 

2. Önbizalom nélkül nem működik a párkapcsolat

 

Több olyan ügyfelem is volt – jellemzően nők –, akik nem tudtak kiállni magukért. Nem tudtak nemet mondani. Mindig az volt, amit a férfi akart. Aztán azzal jöttek hozzám, hogy elnyomja őket a párjuk.

Holott nem erről volt szó.

Emlékszem egy hölgyre, akire ez különösen igaz volt. Nem tudta, hogy mit akar. Nem tudott kiállni magáért. Nem volt hozzá elég önbizalma. Amint elkezdtünk a Theta Healing technikával az önismereten és az önbizalmon dolgozni, megváltoztak a viszonyok. Ahogy a nő fejlődött, az alárendelt viszonyból kialakult egy mellérendelt viszony.

 

Ilyen a harmonikus párkapcsolat

 

A családi minták blokkoltak 

 

Ennek a hölgynek az esete azért is tanulságos, mert családi mintákat vitt a saját párkapcsolatába. Az édesanyja pont ugyanebben az alárendelt viszonyban élte le az életét. Így hiába akart a férfi partnerkapcsolatot, a nő nem hagyta.

Mert nem tudta, hogy lehetséges máshogy is élni. Hogy neki nem kell egész nap főznie, mosnia, takarítania és kiszolgálnia a párját. A hölgynél gondolati szinten sem volt meg, hogy lehet másképp.

Amikor erre rájött, az katartikus élmény volt számára.

 

Az orvosság: nézd meg, milyen volt a szüleid kapcsolata, illetve, hogy Te milyen családi mintákat vittél tovább. Emellett érdemes az önbizalmadon is dolgoznod!

Mutatom, hogyan.

 

2. Önismeret nélkül nem tud harmonikus lenni a párkapcsolat sem 

 

Amikor összejössz valakivel vagy a közös élet mellett döntesz, nincs egyszerű dolgod. Hiszen két különálló individuumnak kell megtalálnia az összhangot. Ez sokszor nehéz.

Ám még inkább megnehezíted a saját helyzetedet – nem csak te, hanem mindenki más is –, ha nem tudod, mit akarsz. Ha nem ismered eléggé önmagadat. Ha nem határozod meg a sztenderdjeidet. Később ez úgyis ki fog bukni…

„Nem illünk össze.”

„Folyton vitatkozunk.”

„Nem tudunk közös nevezőre jutni.”

Csak későn jössz rá, hogy hát ő nem is az a férfi vagy nő, akire vágytál. Mert nem tudsz vele beszélgetni. Mert nem sírhatod el a vállán a bánatodat. Lehet, hogy besegít a házimunkába és gyakran kapsz tőle virágot, de neked nem ez a fontos.

Az orvosság: határozd meg, milyen partnert, milyen párkapcsolatot szeretnél!

 

3. Jó kommunikációval a harmonikus a párkapcsolatért

 

Általában nem azért van vége egy kapcsolatnak – attól eltekintve, hogy együtt éltetek már vagy sem –, mert nem illettetek össze. Hanem mert nem tudtatok jól kommunikálni. Nem tudtátok az érdekeiteket megfelelően érvényesíteni. Sok volt a félreértés. Nem tudtatok közös megoldást találni a problémákra…

Fontos: Figyelj oda a társadra!

 

A harmonikus párkapcsolat fő ismérvei

 

Általában ahelyett, hogy egymásra figyelnétek, hogy belsőséges lenne a kapcsolódás, a virtuális világban vagy a saját gondolataitokban szörföltök. Eddig sem volt könnyű a közös élet, hiszen rengeteg dolog vitte el a figyelmet: a mindennapok, a munka, a csekkek, a bevásárlás, a gyerekek, stb.

Ám az utóbbi időben már az online világ is bekerült az egyenletbe. Ma még nehezebb. Nincs meg a minőségi idő. Nincs meg a háborítatlan együttlét. Miért probléma ez? Nézd meg a következő gondolatokat és megérted.

„Nem is tudom, mikor beszélgettünk utoljára egy jót.”

„Eltávolodtunk. Egy ágyban alszunk, de mintha szakadék lenne közöttünk.”

„Már nem is ismerem őt igazából…”

Hogyan ismerhetnéd? Napról napra változol. Te is. Ő is. Én is. Mindannyian. Napról napra. Ha nincs meg a megfelelő kommunikáció, nem csoda, ha azt veszed észre, hogy egy idegen fekszik melletted.

 

Mi itt az orvosság? Kapcsold ki az internetet, tedd el a telefont, és legyetek végre igazán együtt. Legyenek közös estéitek. Szervezzetek minden héten randit! Vagy egyszerűen csak kérdezd meg tőle, hogy van, illetve milyen volt a napja.

 

Beszélgessetek! Enélkül nem megy…

 

Sok sikert! Lélekben veled vagyok.

Szeretettel,

Mariann

 

***

Hasznosnak vagy figyelemfelkeltőnek találtad a cikket? Küldd tovább annak az ismerősödnek, akinek szintén segítséget jelenthet.

***

 

Ha érdekelnek a tréningjeim, képzéseim, kattints az Eseménynaptárra.

Itt pedig az online is elérhető tananyagokat találod

 

 

Ha tetszett, akkor oszd meg a közösségi oldalakon!

Kolozsi Mariann
Kolozsi Mariann

2012 óta segítek ügyfeleim életvezetési problémáin Theta Healing® tanárként és Business Coachként. Ez idő alatt a módszereim számtalan különböző élethelyzetben segítettek. Lehetett szó akár egy szakítás utáni önbizalomválságról vagy egy cégvezetőt felemésztő stresszhelyzetről. Én a spirituális félrevezetések helyett egy valódi önismereten alapuló eszközt adok a kezedbe, amellyel felépíthetsz egy jobb életet.