fbpx

Hogyan csorbul a nőiességed nőként?

„Szeretnék sokkal nőiesebb lenni. Nem tanultam meg, hogyan legyek igazán nőies, és most kezdem.”

„Folyamatosan a túléléssel és az önfenntartással küzdök. Úgy érzem, hogy nőként férfiszerepben vagyok. Jó lenne működtetni a lágyságot, több kedvességet, befogadást, finom női energiákat.”

„A női kommunikációt és a női kisugárzást szeretném megtanulni.”

Az elmúlt időszakban megint nagyon sok hölgy keresett meg a nőiesség problémáival. A fentebb leírt sorok tőlük származnak.

Jellemzően huszonöt éves kor felett kezdenek rájönni a nők, hogy valami nincs rendben, valami nem működik, valami nem oké. Megfigyelhető, milyen jól ráéreznek arra, hol van az elakadás, a probléma az életükben.

Ebben a bejegyzésemben ezt a témát fogom kibontani.Nő a családban, avagy milyen mintát hozunk?


A nők családonként eltérő mintákat visznek tovább. Ilyen lehet a mártírszerepben lévő nő, a nadrágot viselő nő, az irányító nő, az önmagát soha nem találó nő és még számtalan verziót felsorolhatnék.

A lényeg: amilyen mintája volt édesanyádnak, amit te tapasztaltál meg gyermekként, azt a női minőséget fogod továbbvinni. Ha kislányként az irányító, a mártír vagy a nadrágot viselő és sorolhatnám, milyen nő mintáját láttad, akkor valószínűleg nem tapasztaltad meg, mi az igazi női minőség.

Milyen az, amikor valakinek csak a közelében lenni is felüdülés, amikor valaki úgy beszélget veled, hogy utána újjászületsz. Vagy, amikor valaki kedves, finom, lágy, nőies. És nemcsak arról beszélünk, hogyan néz ki, mert szerintem nem az a legfontosabb, hanem az energiáról és a kisugárzásról. Arról a belső erőről, ami érezhető, érzékelhető.

Most pedig nézzük meg, melyek a női minőség hiányának jelei!


Hogyan csorbulhat a női minőség?


Én azt vettem észre, hogy ha egy nőnek nagyon férfias munkája van, akkor ez egy idő után megmutatkozik a magánéletben is.

Mondok pár példát…

Mondjuk, amikor egy nőnek a fizikai erejét kell használnia a munkában, például emelnie kell, mert egy raktárban vagy csomagkihordóként dolgozik. Ez nem egy nőies munka. Persze meg tudod csinálni, nem arról van szó, hogy nem.

Nőként is ugyanúgy mindent meg tudunk csinálni, mint a férfiak. Azonban közben sérülhet a női minőség, a női energetika.

A következő példa, amikor valaki ellenőrként, biztonsági őrként vagy olyan helyen dolgozik, ahol szigorú szabályokat, törvényeket kell betartatnia. Sokszor látom, hogy ezek a nők egy idő után elkezdenek férfiasan viselkedni, sőt férfiként öltözködni – akkor is, ha a munkahelyen nincs előírt viselet.

Hiszen, ha valaki biztonsági őr nőként, neki is ugyanazt az inget, nadrágot, övet, cipőt kell viselnie sokszor, mint a férfikollégáknak. Ebből a szempontból képtelenség megélni a női energiákat.

Hozzáteszem: ez nem feltétlenül probléma, ha a magánéletedben ezt ki tudod egyensúlyozni. Viszont ehhez nagyon tudatosnak kell lenned! Én általában azt látom, hogy a férfias munka által megkövetelt férfienergia egy idő után csak bekúszik a nők magánéletébe is.

Természetesen mindig vannak kivételek!

LEGYÉL TE IS AZ! 🙂

Pontosan értem, milyen érzés az, hogy nőként több helyen kell teljesítenünk.A teljesítménykényszer is lehet probléma


Sok nő éli meg azt, hogy teljesítménykényszer vagy nyomás van rajta. Én sem vagyok kivétel, én is küzdöttem ezzel a húszas éveim elején. Egyetemre jártam, mellette dolgoztam, nemzetközi projektekben önkénteskedtem, volt párkapcsolatom, ott voltak a barátok, a család és még az önfejlesztés is.

Ez már most hét életterület, és arról még nem beszéltem, hogy aludni is kellene. 🙂 Tehát pontosan értem, milyen érzés az, hogy nőként több helyen kell teljesítenünk. És akkor még ott a gyermek és a háztartás is sokaknál.

Ezt meg kell tanulni kezelni.

Meg kell ismernünk a saját határainkat, a prioritásunkat, fejlesztenünk kell az önismeretünket, a női minőséget, a női energiákat, beépíteni saját magunkba a NŐT! Nekem is ez segített. Már akkor is önfejlesztettem, és egy idő után rájöttem: szuper, hogy ennyi helyen teljesítek, de nem vagyok boldog.

Azt éreztem, hogy fáradt és nyűgös vagyok, nem élvezem az életet, nem vagyok könnyed és mindig csak a feladatokon agyalok. A párkapcsolatomban sem tudtam megélni a lágy női energiákat, folyton a kötelességeken járt az eszem.

Emiatt a női minőségek úgymond elapadtak, kiszáradtak. Olyan ez, mint egy oázis: folyton táplálni kell. Szerencsére én erre viszonylag hamar rájöttem, megerősítettem önmagamat, a nőiességemet, és már látom, hogy honnan hová jutottam.

Sőt, azt is látom, hogy a nők, akikkel közösen dolgozunk a nőiességen, honnan hová jutnak el a segítségemmel.


Adj magadnak időt a nőiességed fejlesztésére


Adj magadnak legalább egy vagy két évet, amikor csak a nőiességedet tartod a fókuszban. Ezáltal egy teljesen új én születhet és erősödhet meg. Ez éri meg a legjobban a világon. Teljesen más érzés ez a létezés, teljesen más életminőség így élni.

Sokkal-sokkal boldogabb vagyok én is, mióta ráleltem a bennem élő nőre.

Össze sem tudom hasonlítani az akkori énemet a mostanival. Most boldog vagyok. Most is nagyon sok dolgot csinálok, de ez már a saját döntésem. Már nem azért csinálom, mert kell, mert elvárják tőlem, hanem mert szeretném és élvezem.

És ez teljesen más energia…

A párkapcsolatom is más. Mert természetesen egy nem a nőiességét megélő nő, nem fog tud egy férfiasságát megélő férfival együtt lenni. Be sem tudja engedni, be sem tudja vonzani.

Meg kell érni erre, ki kell fejleszteni magunkban a nőt!

Mi történik, ha nem tesszük meg? Olvasd el az egyik tanulságos esettanulmányomat egy hölgy ügyfelemről, aki női helyett férfienergiákat működtetett. Talán magadra ismersz a történetében. Kattints ide!


Neked kell a kezedbe venned a nőiességed fejlesztését


A nőiességgel kapcsolatos tudás átadása a nagyszülők és a szülők feladata alapvetően. Ugyanakkor én azt látom, hogy a szüleink és a nagyszüleink generációja is most kezd el a nőiességén dolgozni.

Ez persze nem probléma! Sőt, nagyon is jó!

Ugyanakkor ez azt is jelenti, hogy az előttünk járó generációnak sok esetben nem volt meg a tudása, így nem tudta nekünk átadni. A mostani tizennyolc és ötven év közötti korosztálynak nem adták át a női mintát, a női energetikát, a női erőt és női minőséget.

Tehát jelenleg két lehetőségünk van.

Vagy elkezdünk dolgozni magunkon, fejleszteni magunkat, és boldogan élni nőként a női energiákat használva. Vagy úgy éljük le az életünket, ahogy kaptuk: hiányos tudással, hiányos női energiákkal, boldogtalanul, küszködve, egy boldogtalan párkapcsolatban.

Vagy ha nem is boldogtalan a párkapcsolatod, azt érezheted, hogy nem azt éled, amit élhetnél, nem vagy a helyeden, nem vagy kiteljesedve, valami nem oké.


Mit tehetsz most?


Érdemes megvizsgálnod…

  • a párkapcsolatod minőségét,
  • a szexuális életed minőségét,
  • a munkahelyi előmeneteledet,
  • hogy mennyire ismernek el,
  • mennyire vagy kiteljesedve,
  • azon a munkahelyen, abban a vállalkozásban dolgozol-e, amit megálmodtál magadnak,
  • úgy tudsz-e élni a mindennapokban, ahogy szeretnél,
  • ki tudsz-e teljesedni,
  • rendben van-e az egészséged,
  • anyagilag megbecsülnek-e stb.

Ezek mind nagyon fontos dolgok! Ezek közül bármelyiknél van probléma, ott elindul egy negatív folyamat, és maga után ránthatja az összes életterületet.

Ám, ha az igazi női minőségünk rendben van…

…akkor az életünk is helyreáll!

A női minőség pedig minden nőben ott van. Így születtünk. Ez a normális működésünk. Neked is! Csak a különböző társadalmi elvárások, párkapcsolati kudarcok, szerepek, negatív minták hatására elzártad magadban ezt az energiát, ezt a minőséget.

Megritkítottad, megcsonkítottad, mert úgy gondoltad, hogy ha nem vagy nő, akkor nem okozhatnak fájdalmat. De ez nem így van! A nő öngyógyító, változást tud hozni önmaga és mások életébe is.

A női minőség pedig minden nőben ott van. Ez a normális működésünk. Neked is!
A nő a teremtő


Mi vagyunk azok, akik a világot teremtjük, hiszen általunk és belőlünk érkezik egy új élet. És nagyon nem mindegy, hogy az az új élet milyen minőséggel, milyen alappal indul el. Ez is tőlünk függ.

A gyermek belőlünk táplálkozik mind fizikailag, mind érzelmi, mind lelki tekintetben. Csak nézd meg! Nézd meg, hogy milyen lesz a gyermekkora, és utána milyen felnőtt válik abból, akit egy depressziós, illetve akit egy boldog, kiteljesedett, értékes, megbecsült, szerelmes nő és anya nevel fel.

Teljesen más a minőség!

Teljesen más lesz az a rajtkő, ahonnan a gyermek elindul.

Nekem az a küldetésem, hogy megmutassam a nőknek: változtathatnak, élhetnek boldogan és ki tudnak teljesedni a 21. században! Lehetnek boldog, kiegyensúlyozott és életörömmel élő anyák! Lehetséges!

Igen, munka van vele!

Időt és energiát kell rászánni, de mi éri meg a legjobban az életben, ha nem ez? Mi éri meg, ha nem az, hogy boldogan kelsz fel, boldog vagy egész nap és boldogan fekszel le? Mi éri meg, ha nem az, hogy van egy iszonyatosan boldog párkapcsolatod és az életed is virágzik?

Nekem ez érte meg a legjobban…

Több mint tíz év munkája van benne, de most van egy boldog párkapcsolatom, ami minden beletett erőt és energiát megért!


Nőiesség tréning, ahol a felismerések születnek


A mi felelősségünk letenni az őseinktől örökölt negatív női mintákat, a társadalmi elvárásokat, a megfelelési kényszert, az önszabotázst és az összes olyan dolgot, ami megkeményít.

A Nőiesség tréningen ezen lesz a hangsúly.

Beszélünk a női kommunikációról, mert az a nő, aki igazi női energiával, szívből tud kommunikálni, bármilyen konfliktust meg tud oldani. Először azonban saját magunkkal kell megtanulnunk nőként kommunikálni és viselkedni.

Hiszen egyáltalán nem mindegy, hogyan állsz önmagadhoz: empatikusan és lágyan, vagy férfiként és keményen. Nincs mese, meg kell tanulni.

Csak az a kérdés, hogy mit teszel meg a saját boldogságodért. Egyedül próbálod megoldani a problémákat – lehet, hogy megy, lehet, hogy nem – vagy pedig kérsz segítséget? Használjuk ki a lehetőséget, hozzuk elő magunkból a nőt!

A Nőiesség tréningen továbbá mélyen belemegyünk a női minőségbe, a belső erőbe és a női kisugárzásba is. Úgy érzed, erre van szükséged? Akkor gyere! Nagyon sok szeretettel várlak! Biztos vagyok benne, hogy számtalan felismerésben lesz részed.

A Nőiesség tréning 2020. szeptember 19-én és 20-án lesz, ráadásul online. Ha nem érsz rá az adott időpontban, később is vissza tudod nézni, és nincsenek utazási kényelmetlenségek sem. Kattints ide a jelentkezésért!

Remélem találkozunk! 🙂

Szeretettel várlak,

Mariann

***

Hasznosnak vagy figyelemfelkeltőnek találtad a cikket? Küldd tovább annak az ismerősödnek, akinek szintén segítséget jelenthet.

***

Ha érdekelnek a tréningjeim, képzéseim, kattints az Eseménynaptárra.

Itt pedig az online is elérhető tananyagokat találod. Nézd meg az eseménynaptáramat, és várlak szeretettel azon a programon, amit megszólít, amit magadénak érzel.Kulcsszavak: nőiesség, női minőség, női energia, női kommunikáció, nőiesség tréning.
Megosztás:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a cikk is érdekelhet:

Több mint testőr – TV2

 Nemrég egy elképesztően jó hangulatú forgatáson voltam.  A TV2 Több mint testőr c. műsorába kaptam meghívást, ahol az önszabotázsról, önbizalom hiányáról beszélgettünk.A hétköznapok mókuskerekében egyre gyakoribb,

Őszintén a Valentin Napról

Valentin nap. Minden évben eljön ez a nap. Bevallom nem várom. Nem szeretem. Soha nem voltam oda érte. Párkapcsolatban vallom, hogy ne ez legyen az