fbpx

Hogyan hagyd el a régi életed, és kezdj bele az újba önfejlesztőként?

Tippeket és tanácsokat adok arra vonatkozóan, hogyan alakulj át a lehető leggördülékenyebben.

Mi történik, amikor önfejlesztőként eléred a határt a régi, másokat kiszolgáló, és az új, jövőbeni életed között? Egyrészt rengeteg kérdés fogalmazódhat meg benned, másrészt, ha nem vagy elég fókuszált, könnyen visszaeshetsz a régibe.

Szeretnélek támogatni az újjászületésed útján, ezért állítottam neked össze ezt a cikket. Tippeket és tanácsokat adok arra vonatkozóan, hogyan alakulj át a lehető leggördülékenyebben.

Tarts velem!


Mikor jön el az újjászületés ideje önfejlesztőként?


Két véglet van.

Vannak, akiknek az életébe úgy köszönt be az újjászületés, hogy ők teljesen elégedettek a mindennapjaikkal. Mások viszont lehet, hogy nehéz körülmények között élnek, az újjászületést pedig a kitörési vágy indítja el.

Ám akár egy új életszakasz is elhozhatja az új én megszületését. Attól függ, kinek mi kell a továbblépéshez.

Tehát az újjászületés bármikor, bármilyen módon bejöhet az életünkbe. Van, aki tudatosan csinálja, van, aki a körülményei hatására cselekszik.

A folyamat mindenképp időbe telik.


Mi minden változhat meg az életünkben az újjászületés hatására?


Ilyenkor új gondolatok, nézőpontok, világlátás születik meg bennünk. A szokások, a célok és a körülményeink is megváltozhatnak. Sőt, még a fontossági sorrendünk is átalakulhat.

Volt egy hölgy ügyfelem, akinek a munka, a siker és a csillogás volt az első. Egy multinál volt felsővezető. Viszont eljött az a pont a harmincas évei végén, amikor minden megváltozott.

Egyik nap még imádta a régi életét, a másik nap azonban már mást akart. Betelt neki a korábbi életszakasz, a pártalálás és a gyermekvállalás került az első helyre. Ezért tudatosan átalakította az egész életét.

Nála ez egy nagyon erős váltás volt.

És sokan nem is tudtak vele mit kezdeni. Itt a környezetre gondolok. Beszóltak neki, megítélték, nem tudták elfogadni, hogy ő már mást szeretne az életben.

Ilyen van.

Főleg a szülőktől és a barátoktól lehet ezt megkapni, akik féltenek, szeretnek, csak rosszul mutatják ki. Vissza akarnak húzni a régibe, mert azt hiszik, az a jó neked.

Meg kell őrizned az önmagadba vetett hitet, a lelki erődet, ez fog önbizalmat és kitartást adni.


Hogyan ne ess vissza a régibe?


A környezet könnyen elbizonytalaníthat. Hiába érzed, hogy a régi életed már nem szolgál, könnyen visszacsúszhatsz, mert azt már ismered, mert könnyebb, meg komfortzónán belül van.

Ezt az egészet úgy kell elképzelni, mint egy alkímiai folyamatot. Te, mint egy főnixmadár, átégeted egy élménnyel, fejlődéssel, tudással a régi énedet, és átalakulsz az új önmagaddá. Viszont ez egy folyamat, ami bármikor visszafordulhat.

Mindenképp nézd meg, mi a fontos neked, mik az értékeid, plusz kezdj el dolgozni az önmagadba vetett hiten, az önszereteten, a kitartáson az önbizalmon. Fontos a jövőbe vetett hit is!

Ha ezek a témák ki vannak dolgozva, akkor sokkal erősebben, magabiztosabban fogsz kitartani a céljaid és az új önmagad mellett. Már nem fogod hagyni, hogy lerángassanak az útról.

Ellenkező esetben könnyebb elbizonytalanodni.

Meg kell őrizned az önmagadba vetett hitet, a lelki erődet, ez fog önbizalmat és kitartást adni, hogy végül elérd a sikert, a célt, az új énedet. És az új önmagad már nem akar visszamenni a régi életébe, a régi munkahelyére, a régi párkapcsolatába.

Ő egy új főnixmadár új kihívásokkal. 🙂


Szükséges a támogatás


Amíg tart az újjászületés folyamata, amíg könnyebb letéríteni az útról, jó, ha van mögötted egy támogató közösség vagy egy mentor. Ez segít az úton tartani.

Nem véletlen, hogy olyan sokan feladják út közben. Nagyon nehéz az újba belenőni, felépíteni azt. Főleg, ha egyedül csinálod. Viszont nem lehetetlen, ezt is tartsd észben.

Egy közösségben új tapasztalatokkal, új élményekkel gazdagodhatsz, inspirációt kapsz, örültök egymás sikereinek. Lehet kérdezni, lehet tanulni mások példájából.

És a legfontosabb: azt érezheted, hogy nem vagy egyedül.

Mindenki azt hiszi, hogy bizonyos nehézségekkel csak ő küzd. Azonban egy közösségben megláthatod, hogy ez egyáltalán nincs így. Egy közösségből, egy mentorból tudsz erőt meríteni a nehéz napokon is.

Hiszen a régiből az újba lépni azt is eredményezheti, hogy magányosnak kezded érezni magadat. Ezt én is megtapasztaltam. Épp ezért tudom, mekkora erő van egy olyan csoportosulásban, mint a VIP Club.

Elképesztő erő van egy önfejlesztő barátságban!


Megtalálhatod a megértést


A másik nehéz érzés, amivel az ügyfelemnél találkozom, az „egyedül vagyok” mellett, a „nem értenek meg”. Talán a környezetedből senki sem önfejlesztő, nem tudják elképzelni, miben vagy épp benne.

Ez rendben van.

Neked azonban elég tudatosnak kell lenned ahhoz, hogy olyan embereket keress, akik hasonszőrűek. A VIP Clubban csak ilyet találsz. Barátságokat köthetsz, együtt fejlődhettek tovább, megbeszélhetitek a tapasztalataitokat.

Elképesztő erő van egy önfejlesztő barátságban!


Tudd a célodat, és tarts ki mellette


Pontosan tudd, miért csinálod, miért fontos neked az újjászületés. Ha nem tudod, ha nem hiszel magadban, bizonytalanságkeltéssel le tudnak téríteni az útról. Ha van egy bizonyosság önmagadba, van erőd, akkor végig fogod tudni vinni.

Ha figyelsz rá, hogy fókuszáltan haladj, legyen melletted egy támogató közösség, egy mentor, fejleszted a bizalmat és az önismeretet, akkor le fogod tudni gyűrni a környezetet és az elvárásokat.

Most is van egy ügyfelem, akit folyamatosan piszkál a családja azzal, hogy legyen már párja, gyermeke és háza. Ezzel nagyon nehéz megbirkózni. Frusztráló, az ember szorongással reagálhat rá.

És nem mellesleg: akadályokat tud emelni eléd.

Ezért nagyon javaslom, hogy kezdj el önfejleszteni, mélyítsd el az önismereted, tudd, ki vagy, találd meg a kapaszkodókat, a támogatókat. Így sokkal könnyebben és gördülékenyebben fogod tudni menedzselni az új éned megszületését.

Várlak szeretettel a VIP Clubban, ahol a pozitív energiaáramlás folyamatos. Örülünk egymásnak, biztatjuk egymást, inspiráljuk egymást. Tökéletes választás ez a közösség, ha nincs a környezetedben önfejlesztő, ha egyedül érzed magadat.

Gyere közénk! Az egyik legjobb döntés lesz. 🙂

Itt tudsz jelentkezni!

Szép napot!

Mariann

***

Hasznosnak vagy figyelemfelkeltőnek találtad a cikket? Küldd tovább annak az ismerősödnek, akinek szintén segítséget jelenthet.

***

Ha érdekelnek a tréningjeim, képzéseim, kattints az Eseménynaptárra.

Itt pedig az online is elérhető tananyagokat találod. Nézd meg az eseménynaptáramat, és várlak szeretettel azon a programon, amit megszólít, amit magadénak érzel.Megosztás:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Szólj hozzá!

Ez a cikk is érdekelhet:

Párkapcsolat bármi áron? II. rész

A Párkapcsolat bármi áron? I. részét itt éred el! Meddig látjuk a meséket? Mindig az első randiig vagy az esküvőig, amit ráadásul úgy rendeznek meg, hogy a két fél nem