Nőnek lenni sosem volt egyszerű, noha a szerepek a korábbi generációknál egyértelműbbek, definiáltabbak voltak, mint a mostani világunkban.

Garancia lett volna ez a sikerre? Ha a statisztikákat nézzük, igen, mert meglepően sokan vagyunk most egyedül, többnyire egy néhai kapcsolat romjai alól tápászkodva fel több-kevesebb sikerrel.

A világ azonban megváltozott, új kihívásokkal kell nőként szembenéznünk, mint nagyanyáinknak, így ha nyugtázzuk is a korábbi működés értékeit, kevesen tudjuk őket a mindennapi életünkre alkalmazni.

 

Mert mik az elvárások ma egy nő felé?

Legyenek meg a „hagyományos” női értékei: a szépség, kedvesség, báj, a gondoskodás és nyugalom. Vidáman és fáradhatatlanul vezesse a háztartást, figyeljen oda a párja, és ha vannak, a gyermekei minden szükségletére, hiszen ez az ő feladata. Miközben álljon helyt a férfiak világában is, keressen pénzt, legyen határozott, okos és fordítson időt az önképzésre.

A sort még hosszan folytathatnánk, a felénk irányuló elvárások sora végtelen.

A kérdést pedig kevesen tesszük fel magunknak: boldogok vagyunk-e egyáltalán? Ha a nap végén minden feladat mellé pipa kerül, akkor az életem a helyén van-e, vagy választottam egy olyan utat, ahol mások elvárásainak feleltem meg?

nők, párkapcsolat, a no

Az elvárásoknak megfelelés boldoggá tesz?

Fordítsuk meg egy kicsit a dolgot! Oda, hogy ha Te rendben vagy, akkor lesz mindenki más – a családod, a párod és a munkahelyed is rendben.

Kegyetlenül hangzik, de senkinek nincs szüksége egy végsőkig kimerült mártírra, aki a képességeinek csak egy halovány mását képes adni. Szükség van ugyanakkor egy erős és kiegyensúlyozott, boldog nőre, aki örömmel áll helyt a maga választotta kihívásokban.

Aki tudatában van annak, hogy önmagáról gondoskodni nem önzőség, hanem a feltétele annak, hogy adni tudjon.

 

Hova lett a boldog kislány, aki egykor voltál?

Kezdd azzal, hogy visszagondolsz arra, aki egykor voltál, talán gyerekként, talán fiatal felnőttként, amikor felhőtlenül tudtál örülni, és tudd, hogy ez a nő még mindig Benned van.

Amikor boldog és kiegyensúlyozott vagy, meglátod a különbséget a határozottság és erőszakosság között. Látod, milyen könnyen éred a céljaid egy mosollyal, és milyen nehezen akkor, amikor erőből próbálod ugyanezt keresztülvinni. Hogy amikor mindent odaadsz a saját szükségleteid kárára, nem fognak becsülni, míg amikor képes vagy határokat húzni, felértékelődsz bárki szemében.

Az önmagad érvényesítése közben így marad energiád arra is, hogy gondoskodj a szeretteidről, miközben az életed a maga teljességében éled meg.

 

A változás egy apró lépéssel kezdődik..

Ha egyszerre szeretnél mindent megváltoztatni, könnyen lehet, hogy ez a változási szándék is az újévi fogadalmak sorsára jut. Kezd inkább kicsiben, a mindennapi dolgok szintjén, ez fog majd kihatni az egész személyiséged, és ezzel az életed átalakulására is.

kapcsolat, önismeret, nőiesség megélése

Mielőtt rutinszerűen ugranál neki a napi teendőidnek, állj meg egy pillanatra, és tedd fel a kérdést: ez biztosan az én feladatom? Vagy egyszerűen magamra húztam, félve attól, hogy más nem tudja olyan minőségben elvégezni?

Vagy egy másik apró dolog: ahogyan megnyilvánulsz, kommunikálsz. Sokszor nem az a fontos, amit mondasz, a másik a hangsúlyodat, a testtartásodat, a nonverbális jelzéseidet fogja venni. Amit szintén tudatossággal tudsz majd kézbe venni. Hiszen lehetsz attól határozott, érvényesítheted az érdekeid, hogy a másiknak nem nekiugrasz, és próbálod erővel, keménységgel lenyomni, hanem helyette női energiából, empatikusan közelítesz felé, figyelembe veszed a céljait. Sokkal könnyebben érsz így célba!

 

A kisebb ellenállás a követendő utad

Nem kell meghasonlanod a mindennapi harcok során, ami soha nem volt és nem is lesz női feladat.

Figyeld meg magad kívülről, hogy felfedezd, mikor billensz ki a belső biztonságodból és próbálsz férfias eszközökkel harcolni. Meg fogsz lepődni, mennyire gyakran akarsz erős nő lenni, ahelyett hogy a nőies erőd használnád. Ez a felfedezés pedig elindít Téged a változás útján. Csak engedd meg magadnak, hogy jól érezd magad, és Nő legyél!

Ha úgy érzed, elsőre nem megy, ne add fel karnyújtásnyira a megoldástól! Kérj inkább segítséget és próbáld újra. Hidd el, megéri!

Ahogyan fejlődni kezd a személyiséged, a nőiességed, kapni fogod a visszajelzéseket, ezek egyre inkább erősítenek majd Téged. Sikerülni fog, ha elhatározod!

Kívánom, hogy rengeteg örömöt élj meg azon az úton, ami valóban a Tiéd, miközben a női energiáiddal a környezeted is emeled!

Szeretettel,

Mariann

 

***

Hasznosnak vagy figyelemfelkeltőnek találtad a cikket? Küldd tovább annak az ismerősödnek, akinek szintén segítséget jelenthet.

***

 

Csatlakozz hozzánk a Nőiesség tréningre szeptember 28-29-én és legyél Te is nagybetűs NŐ! 🙂

 

Ha érdekelnek a tréningjeim, képzéseim, kattints az Eseménynaptárra.

Itt pedig az online is elérhető tananyagokat és a videóimat találod. 

 

Nézd meg az eseménynaptáramat, és várlak szeretettel azon a programon, ami megszólít, amit magadénak érzel.

 

Ha tetszett, akkor oszd meg a közösségi oldalakon!

Kolozsi Mariann
Kolozsi Mariann

2012 óta segítek ügyfeleim életvezetési problémáin Theta Healing® tanárként és Business Coachként. Ez idő alatt a módszereim számtalan különböző élethelyzetben segítettek. Lehetett szó akár egy szakítás utáni önbizalomválságról vagy egy cégvezetőt felemésztő stresszhelyzetről. Én a spirituális félrevezetések helyett egy valódi önismereten alapuló eszközt adok a kezedbe, amellyel felépíthetsz egy jobb életet.