„A világ legszebb és legjobb dolgai nem láthatóak, nem hallhatóak, hanem a szívünkkel érezzük.” – Helen Keller

Számos írást publikálok napról napra és hétről hétre a blogon Theta Healing és coaching témában: esettanulmányok, kutatások, érdekességek, tapasztalatok, alapismeretek és még sorolhatnám.

Egy valamiről azonban még nem írtam: az útról, amely a segítő pálya felé vitt. Az univerzum hívószaváról és a sorsszerű döntéseim sorozatáról, amelyek ráébresztettek: mások segítésére és támogatására születtem.

Ezért döntöttem.

Ideje, hogy megosszam veletek az én történetemet.

Az ösztönös hívás

Már a gimnáziumban is érdekelt az ön- és a személyiségfejlesztés: kezdetben könyveket olvastam, később tréningekre és tanfolyamokra jártam – többek között elvégeztem az agykontroll összes szintjét is. A végén több mint 20 papírom volt ezekről a képzésekről.

Hiába voltam akkor még egészen fiatal, a belső hangom folyton azt mondogatta: valamit tenned kell. Már akkor jobban akartam csinálni az időbeosztást és a tanulást is. Mindezt azért, mert nagy terveim voltak, egyetemre akartam menni. És tudtam, hogy ha valamit el akarok érni, ha valamilyen célomat meg akarom valósítani, akkor azért tennem kell.

Végül sikerült és bejutottam az egyetemre. A vágy azonban nem hunyt ki. A fontossági listám elején továbbra is az önfejlesztés szerepelt. Ezért felvettem az összes szabadon választható képzést, amely a kommunikációról, az asszertív kommunikációról, az önérvényesítésről, stb. szólt. Amit csak lehetett, elvégeztem. Ezek azonban csak az elméleti tudást adták meg.

A gyakorlatot önkéntes munkával szereztem és további képzéseken.

Kolozsi Mariann - Theta Healing

 

Gyerekekkel önkéntesként

Az egyetem mellett sok önkéntes munkát vállalatam. Az egyik egy európai uniós projekt volt, amelynek keretében szegény gyerekeket táboroztattunk különböző országokban, itthon is.

Emellett a nagynéném gyermekjólétis és családsegítő volt, így neki is rengeteget segítettem a nyári táborokban – minden évben. Három-négy év után már workshopokat és kurzusokat is tartottam az uniós projektekben, például kommunikációs és önbizalomtréninget és csapatot vezettem.

Ezeknek az élményeknek köszönhetően tanultam meg emberekkel és gyerekekkel foglalkozni, illetve csapatban dolgozni.

Imádtam minden percét!

Elképesztő élmény volt látni a fejlődésüket…

Visszagondolva a táborokban szerzett élmények és tapasztalatok miatt döntöttem a segítés mellett. És ami az igazán nagy löketet adta, az egy vajdasági lány esete volt. Szerbiában, a Vajdaságban tartottunk tábort szegény gyermekeknek két hétig, teljesen ingyen.

Volt ott egy 14 éves lány, aki elmesélte, hogy van három bátyja, az anyukája öngyilkos lett, az apukája pedig nem foglalkozik vele, sőt veri is. Azt láttuk, hogy számára egyenes út vezet az alkoholizmus felé, mert annyira el fog kallódni. Én meg úgy gondoltam, hogy talán még van esély… Nem foglalkoztam vele külön, csak elkezdtem arról beszélni a tréningeken – mint most a tanfolyamokon –, hogy van esély a kitörésre.

És akkor megláttam: a lány szemében ott volt a csillogás. Később, négy év múlva, amikor 18 éves lett, kaptam tőle egy levelet. Amikor megismertem, nem érdekelte a tanulás, nem akart gimnáziumba se menni, egyáltalán nem volt jövőképe. Ezért volt akkora felüdülés olvasni a sorait.

Elmondta, hogy az én hatásomra döntötte el, hogy nem úgy fogja végezni, mint a szülei. Ezért elkezdett nagyon keményen tanulni, bejutott egy gimnáziumba, utána felvették az egyetemre, és ügyvéd akar lenni.

A sorait olvasva azt mondtam: ÚRISTEN!

Csak két hetet voltam ott, mindössze elmondtam, hogy van más út is, mégis megváltozott a jövője! És biztos, hogy nemcsak az övé, hanem a párjáé, a gyerekeié és talán a család is példát vesz róla. Elképesztő! Annak a lánynak tönkremehetett volna az egész élete, mert senki nem foglalkozott vele, mégsem hagyta!

És nem ő volt az egyetlen. A másik történet főhőse egy fiú volt, akit már annyira nem érdekelt semmi, hogy teljesen lezüllött. Ám a tábor után összeszedte magát és focista lett belőle.

Ez egyszerűen elképesztő!

Kolozsi Mariann - Theta Healing

 

Találkozásom a Theta Healinggel

Számos ilyen hatás ért az életben, temérdek visszajelzést kaptam másoktól is, amelyek végül összeadódtak. Már nem mehettem el mellettük szó nélkül. Innentől kezdve nyitott szemmel jártam, és folyamatosan kerestem az önfejlesztési lehetőségeket. Egy amerikai cikket olvasva ismerkedtem meg a Theta Healing technikával, és úgy éreztem, hogy muszáj megtanulnom.

Meg is tettem.

Akkor még nem azért, mert ezzel akartam foglalkozni, hanem mert rendbe akartam tenni önmagamat. Eldöntöttem, hogy tiszta és szabad leszek, megszabadulok a negatív gondolatoktól, érzésektől, hitrendszerektől! Iszonyatos tudatos voltam, napi több órát foglalkoztam a technika gyakorlásával, és hiába végeztem el a tanfolyamokat, mindig visszamentem ismételni, hogy még jobb legyek.

Egy idő után mindenki tudta a tanfolyamokon, hogy én vagyok a Mariann, akivel lehet gyakorolni, aki jól ás, aki ügyes stb. Így jutottam el odáig, hogy napközben dolgoztam, délután és hétvégente pedig másokkal Thetáztam. Jószándékból. Szeretetből.

Közben végig jöttek a sikerek: dolgoztam valakivel, meggyógyult, dolgoztam valakivel, jobb állása lett, dolgoztam valakivel, harmonikusabb lett a párkapcsolata stb.

Rengeteg sikert és tapasztalatot gyűjtöttem össze azzal, hogy egy évig szinte mindennap ingyen segítettem másoknak.

Aztán az akkori párom elültette a bogarat a fülemben: ha a Theta Healing kitesz egy egész munkát, miért nem ezt csinálom főállásban? Nekem ez addig eszembe sem jutott! Ráadásul olyan eredményeink és sikereink voltak, ami mellett nem lehetett elmenni szó nélkül. Innen jött a vállalkozásalapítás ötlete: 2012 óta foglalkozom a Theta Healinggel és vagyok hivatalos konzulens, és 2013-ban lettem Theta Healing tanár.

Szinte minden évben kint vagyok Vianna Stibalnál, a Theta Healing technika alapítójánál, minden évben továbbképzem magam, hozok új tudást, új tréningeket. Nekem nagyon fontos, hogy folyamatosan fejlesszem magam és a tanítványaimnak is új dolgokat mutathassak meg.

Engem ez éltet.

Én így vagyok összerakva.

Ez az utam, ezt csinálom, és elmondhatatlanul szeretem.

Három fő terület van, amiben kiemelkedő eredményeink vannak: Life coaching – Business coaching, Theta Healing és a személyiségfejlesztő tréningjeim. Mindhárom területen folyamatosan fejlesztem magam és mélyítem a tudásom és a tapasztalatom.

Te is meg akarod tapasztalni azt az érzést, hogy milyen másoknak segíteni? Milyen végigkísérni őket a fejlődés útján? Netán magadat szeretnéd tisztává és szabaddá tenni, felszabadulni a korlátozó gondolatok alól? Jelentkezz Theta Healing tanfolyamomra vagy Life Coaching képzésemre, és tedd jobbá nemcsak a saját, hanem mások életét is.

Töltődj!

Válj szabaddá!

 

Szeretettel,

Mariann

Ha tetszett, akkor oszd meg a közösségi oldalakon!

Kolozsi Mariann
Kolozsi Mariann

2012 óta segítek ügyfeleim életvezetési problémáin Theta Healing® tanárként és Business Coachként. Ez idő alatt a módszereim számtalan különböző élethelyzetben segítettek. Lehetett szó akár egy szakítás utáni önbizalomválságról vagy egy cégvezetőt felemésztő stresszhelyzetről. Én a spirituális félrevezetések helyett egy valódi önismereten alapuló eszközt adok a kezedbe, amellyel felépíthetsz egy jobb életet.