Hogyan működik a férfiagy? Milyen programok futnak benne?

 

Hogyan működik a férfiagy? – minden nő erre a kérdésre keresi a választ.

Judit is.

Öt éve lángoló szerelemmel vágott bele a házasságba.

Ma már ez a perzselő tűz alig pislákoló lángnyelv csupán.

Viták, összeveszések, folytonos harag…

Elégedetlenség, a másik hibáztatása és bántása…

Ez jellemzi párkapcsolatának mindennapjait. És nem érti, miért. Nem tudja, hol romlott el minden. Folyton az van a fejében: a férfiak mind hülyék és érzéketlenek. Aztán már azon rágódik: ő rontotta el?

Mit kellett volna tennie, hogy a pezsgő szenvedély ne múljon el?

Értenie kellett volna a férfiagy működését.

Tudnia kellett volna, hogy mit jelent a nőiesség.

Hogy milyen a női energia.

 

A férfi és a nő egyenlő, de nem úgy… 

Számos olyan irányzat kering a köztudatban, amely miatt a férfiak és a nők is félreértik az egyenlőséget. Tudniillik a férfi és a nő egyenlő ugyan, mint ember, egyenlő jogok is illetik meg őket, de más a MINŐSÉGÜK.

A férfi az férfi.

A nő meg nő.

Két külön minőség. Két külön energia. Két külön gondolkodás. Az életfeladatuk is teljesen más, ezért hiba összemosni a két nemet. Nem is lehet. Az almából sem lesz körte és a körtéből sem lesz alma. Mivel két külön gyümölcsről van szó.

Ám az életben nem minden fekete vagy fehér. Vannak nőies férfiak és férfias nők – minőségileg, energetikailag. Ők nem állnak bele rendesen az erejükbe, vagyis nem igaziak.

 

Milyen egy igazi férfi?

Azt látom és tapasztalom, hogy a férfiak és a nők egyaránt nem vagy csak félig állnak bele az erejükbe, energiájukba. Ennek sok oka van: lehet társadalmi vagy szülői elnyomás, mert a szülők nem engedik felnőni vagy ő nem akar felnőni, esetleg nem akarja a felelősséget vállalni és még sorolhatnám.

Egy igazi férfit, egy igazi férfigondolkodást felismer az ember lánya…

Arra azt tudja mondani: na, ez egy férfi!

Egy igazi férfi úgy működik, hogy: ha azt mondja, hogy hétfő reggel nyolckor találkoztok, akkor ő ott lesz a megbeszélt helyszínen. Ha mégsem, akkor piros hó esett vagy nem akarja a projektet. De! Ha nem akarja a projektet, akkor meg nem fogja azt mondani, hogy hétfőn találkoztok.

Vagyis: az IGAZI férfi szava szent.

Náluk a döntés, az döntés.

Ahogy a mondás is tartja: a férfi nem arról ismerszik meg, hogy mi van a lába között, hanem a jelleméről. Mert vagyunk fizikailag nők és férfiak, meg vagyunk a viselkedésünk, a felfogásunk, az érettségünk alapján nők és férfiak.

Sajnos nagyon kevésszer találkozom mostanában az őszinteséggel és az igazi szent szóval. Manapság inkább a mismásolás, a játszmázás és a bizonytalanság a jellemző.

 

Hogyan működik a férfiagy? Milyen programok futnak benne?

 

A férfiagy és a benne futó programok 

A mai nők hihetetlenül keveset tudnak a férfiakról. Ennek oka talán abban is keresendő, hogy magukról – a férfiak és a nők egyaránt – is rendkívül keveset tudnak. Te is. Tudom, nem könnyű ezt hallani, de ez a cikk azért született meg, hogy nyitott kaput találj a női kommunikáció és a férfiszív felé.

Ez viszont csak úgy lehetséges, ha egy pillanatra félreteszed a büszkeségedet és a benned tomboló férfienergiákat. Ugyanis csak a női energiákkal, a női befogadó képességeddel leszel képes meglátni a férfigondolkodás lényegét.

 

Mire vágyik a férfi?

Férfivá válni kemény munka.

Férfinak lenni kihívás.

A férfi arra vágyik, hogy ezt észrevedd. Hogy felnézz rá. Nem arra, hogy fejet hajts a nagysága előtt… Nem erről beszélek. Hanem a tiszteletről. Arról, hogy ha felajánlja a segítségét, te boldogan elfogadod – még akkor is, ha egyedül is menne.

Ő meg akarja mutatni, hogy számíthatsz rá.

Hogy ott van neked.

Ha ezt folyton visszautasítod, akkor azt fogja érezni, hogy nincs rá szükséged. És akkor nem fog többé energiát fektetni a kapcsolatotokba. Akkor úgy lesz vele, hogy oldd meg egyedül, ahogy akarod.

 

A férfi védelmezni akar

A férfiakban van egy egészséges birtoklásérzés. Amikor valami az övé és nem akarja odaadni – senkinek. Gondoskodik róla, védelmezi. Ami viszont nem az övé, abba nem fektet energiát. Azt csak használja. Csak van, mint egy rég elfeledett játék a polcon.

Mondok egy példát.

Amikor megismersz egy férfit. Odaadod magadat. Azt hiszed, minden rendben van. Boldog vagy. Aztán nem hív fel. Nem keres. Hiába írsz neki, nem válaszol… Szép estét töltöttetek együtt, de ennyi…

Nem vállal érted felelősséget, mert nem vagy a birtoka.

Nem is akar birtokolni.

Érzed a különbséget?

Mint nő a nőnek, azt mondom: tedd félre a birtoklás szóval kapcsolatos viszolygásodat és alakítsd át picit a gondolkodásmódodat. Mert az, hogy birtokolnak, nem azt jelenti, hogy tárgy vagy.

Épp ellenkezőleg: egy érték!

Na, de mi van akkor, ha a férfinak nincs kit védenie? Ha nincs kit birtokolnia? Ha nincs társa? Akkor megjelenik benne a pusztító hiányérzet, amit talán ő maga sem tud értelmezni.

 

Egy férfinak fontos a jövő és fontos vagy te is 

Pontosabban az igazi férfinak…

Ő ki fog akadni azon, hogy nem nyithatja ki neked az ajtót, hogy nem engedhet előre, nem húzhatja ki a székedet és nem segíthet levenni a kabátodat. Mert tisztel. Mert figyel rád. Értékeld ezt!

Ott van benne továbbá a teremtés és a jövő fontossága is. Hiszen egy igazi férfi ismeri a céljait, tudja, mit akar az élettől és pontos jövőképe van. Vagy ha nem is pontos, legalább van neki. Ezt támasztja alá az a tapasztalatom is, hogy: több olyan párt is ismerek, ahol a férfi inkább akar gyereket, mint a nő.

Ezzel szemben azonban sokan csak lebegnek az éterben. Nincs céljuk. Nincs miért küzdjenek, így nem tudják megmutatni az erejüket.

Mi lesz ennek a következménye?

Elveszik a férfiminőség.

 

Hogyan működik a férfiagy? Milyen programok futnak benne?

 

A férfi a nőt akarja

Amit értéknek vél, azt védi. Amit véd, azért felelősséget is vállal. Ennyire egyszerű a képlet. És ha valami nem tetszik neki, akkor erővel fogja rendezni.

Emlékezz vissza a veszekedésekre.

Hogy viselkedtél? Mint egy férfi… Támadtál, kiabáltál, bizonygattad az igazadat, csattogtattad az állkapcsodat. Talán káromkodtál is. Lehet, hogy ronda dolgokat vágtál a fejéhez. Aztán jött az igazi, férfierőből indított támadás és megsemmisültél. És nem értetted, miért.

Azért, mert két férfienergia találkozott.

Aztán az erősebb lenyomta a gyengébbet.

Ennyi.

 

A férfi teremteni akar 

Náluk az értelem- és a célkeresés alapvető. „Meg kell mutatnom, mennyit érek. El kell érnem valamit. Tudnom kell, miért vagyok itt.” Ezek a tipikus gondolatiságok. Akinél ez nincs meg, az még nem állt bele a férfiminőségébe.

A férfi ugyanis mindig teremteni akar. Nézd meg a nagyon sikeres üzletembereket. Árkon-bokron át törnek előre, azt is megcsinálják, amit senki más nem csinált, mert ott tombol bennük az alapvető program: teremteni!

Ez az igazi férfiminőség.

 

A férfi is érez 

Gyakran hallom a nőktől a panaszt, hogy a férfiak milyen érzéketlenek. Ez nem igaz. Evolúciós szinten fut bennük egy olyan program, hogy nyomják el az érzéseiket. Ez tény. De attól még éreznek.

Ha úgy találja, hogy nem egy férfiminőségű nővel él együtt, akkor meg fogja mutatni a gyenge oldalát is. De ehhez az kell, hogy nőies és ne férfias nő legyél. Hogy beleállj a nőiességedbe!

Egy nő lágy és puha. Könnyed és befogadó. Élettel és szeretettel teli. Valaki olyan, aki tudja használni a női energiákat és a női kommunikáció erejét. Aki egyetlen szóval képes elgondolkodtatni a férfit és tiszteletet lobbantani benne.

Valaki, aki lehetővé teszi a férfi számára, hogy elgyengüljön és feltöltődjön egy fáradt munkanap után.

Valaki, aki egy mosollyal várja haza fáradt kedvesét.

És akkor véget ér a harc.

Véget érnek az erőszakos viták.

Ahogy mondani szoktam: férfivá és nővé is érni kell. És ez sokszor nehézségek és feladatok útján történik meg.

 

Ezért kívánok sok sikert és kitartást az önmunkához. 

Szeretettel,

Mariann

***

Hasznosnak vagy figyelemfelkeltőnek találtad a cikket? Küldd tovább annak az ismerősödnek, akinek szintén segítséget jelenthet.

***

Ha érdekelnek a tréningjeim, képzéseim, kattints az Eseménynaptárra. 

Itt pedig az online is elérhető tananyagokat találod.

Nézd meg az eseménynaptáramat, és várlak szeretettel azon a programon, amit megszólít, amit magadénak érzel.

 

Ha tetszett, akkor oszd meg a közösségi oldalakon!

Kolozsi Mariann
Kolozsi Mariann

2012 óta segítek ügyfeleim életvezetési problémáin Theta Healing® tanárként és Business Coachként. Ez idő alatt a módszereim számtalan különböző élethelyzetben segítettek. Lehetett szó akár egy szakítás utáni önbizalomválságról vagy egy cégvezetőt felemésztő stresszhelyzetről. Én a spirituális félrevezetések helyett egy valódi önismereten alapuló eszközt adok a kezedbe, amellyel felépíthetsz egy jobb életet.