Hogyan működik a férfiagy? Milyen programok futnak benne?

 

Hogyan működik a férfiagy? – minden nő erre a kérdésre keresi a választ.

Judit is.

Öt éve lángoló szerelemmel vágott bele a házasságba.

Ma már ez a perzselő tűz alig pislákoló lángnyelv csupán.

Viták, összeveszések, folytonos harag…

Elégedetlenség, a másik hibáztatása és bántása…

Ez jellemzi párkapcsolatának mindennapjait. És nem érti, miért. Nem tudja, hol romlott el minden. Folyton az van a fejében: a férfiak mind hülyék és érzéketlenek. Aztán már azon rágódik: ő rontotta el?

Mit kellett volna tennie, hogy a pezsgő szerelem ne múljon el?

Judit nagymamája és nagypapája boldog házasságban éltek több évtizeden keresztül. Gyermekként mindig csodálta őket. Amikor a papa bejött a kertből az egész napos munka után, a mama tiszta kötényben és frissen készült ebéddel várta.

Haja könnyű kontyba fésülve.

Arcán derűs mosoly.

Nem duzzogott, hogy főznie kell…

Nem akadt ki a sáros cipő miatt, mert a papa jól tudta, hogy azt már az ajtóban le kell vennie. Tisztelték egymást.

Mit tudott a nagymama a férfiakról? Értette vajon a férfiagy működését? A válasz: igen! Határozottan. Tudta, mit jelent a nőiesség. Tudta, hogyan legyen egyszerre gondoskodó és határozott. Tudta, hogy a férfiak szívét csak a női mosoly melegíti fel.

Na, és mit nem tudott Judit?

Pontosan ezt…

Hogy milyen a női energia.

 

A férfiagy és a benne futó programok

 

Ez a kis történet jól példázza, mennyire keveset tudnak a mai nők a férfiakról. Te is. Tudom, nem könnyű ezt hallani, de ez a cikk azért született meg, hogy nyitott kaput találj a női kommunikáció és a férfiszív felé.

Ez viszont csak úgy lehetséges, ha egy pillanatra félreteszed a büszkeségedet és a benned tomboló férfienergiákat. Ugyanis csak a női energiákkal, a női befogadó képességeddel leszel képes meglátni a férfigondolkodás lényegét.

 

Mire vágyik a férfi? 

Férfivá válni kemény munka.

Férfinak lenni kihívás.

A férfi arra vágyik, hogy ezt észrevedd. Hogy felnézz rá. Nem arra, hogy fejet hajts a nagysága előtt… Nem erről beszélek. Hanem a tiszteletről. Arról, hogy ha felajánlja a segítségét, te boldogan elfogadod – még akkor is, ha egyedül is menne.

Ő meg akarja mutatni, hogy számíthatsz rá.

Hogy ott van neked.

Ha ezt folyton visszautasítod, akkor azt fogja érezni, hogy nincs rá szükséged. És akkor nem fog többé energiát fektetni a kapcsolatotokba. Akkor úgy lesz vele, hogy oldd meg egyedül, ahogy akarod.

 

Hogyan működik a férfiagy? Milyen programok futnak benne?

 

Melyek a férfiagyban futó programok? 

 

A férfiakban van egy egészséges birtoklásérzés. Amikor valami az övé és nem akarja odaadni – senkinek. Gondoskodik róla, védelmezi. Ami viszont nem az övé, abba nem fektet energiát. Azt csak használja. Csak van, mint egy rég elfeledett játék a polcon.

Mondok egy példát.

Amikor megismersz egy férfit. Odaadod magadat. Azt hiszed, minden rendben van. Boldog vagy. Aztán nem hív fel. Nem keres. Hiába írsz neki, nem válaszol… Szép estét töltöttetek együtt, de ennyi…

Nem vállal érted felelősséget, mert nem vagy a birtoka.

Nem is akar birtokolni.

Érzed a különbséget?

Mint nő a nőnek, azt mondom: tedd félre a birtoklás szóval kapcsolatos viszolygásodat és alakítsd át picit a gondolkodásmódodat. Hadd kattanjon át! Mert az, hogy birtokolnak, nem azt jelenti, hogy tárgy vagy.

Épp ellenkezőleg: egy érték!

 

A férfigondolkodás hierarchikus 

 

Amit értéknek vél, azt védi. Amit véd, azért felelősséget is vállal. Ennyire egyszerű a képlet. És ha valami nem tetszik neki, akkor erővel fogja rendezni.

Emlékezz vissza a veszekedésekre.

Hogy viselkedtél? Mint egy férfi… Támadtál, kiabáltál, bizonygattad az igazadat, csattogtattad az állkapcsodat. Talán káromkodtál is. Lehet, hogy ronda dolgokat vágtál a fejéhez. Aztán jött az igazi, férfierőből indított támadás és megsemmisültél. És nem értetted, miért.

Azért, mert két férfienergia találkozott.

Te beindítottad az ő „győzni kell” és a „le kell nyomni a gyengébbet” programját.

Aztán az erősebb lenyomta a gyengébbet.

Ennyi.

Vagyis: ha nem akarod még egyszer ennyire rosszul érezni magadat, ha nem akarod a vitákat és a harcokat, akkor fogadd el a férfiak és a nők közötti különbségeket és a bennük futó programok másságát.

 

Hogyan működik a férfiagy? Milyen programok futnak benne?

 

A férfi is érez 

 

Gyakran hallom a nőktől a panaszt, hogy a férfiak milyen érzéketlenek. Ez nem igaz. Evolúciós szinten fut bennük egy olyan program, hogy nyomják el az érzéseiket. Ez tény. De attól még éreznek.

Annak idején a férfiak vadásztak. Ha nem nyomták volna el az érzéseiket, akkor sosem lett volna vacsora. Mert akkor egy órát sírtak volna a szarvas felett, hogy „szegény, ó istenem!”. Vagy már alapból le sem lőtték volna.

De nem így volt.

Mindig volt vacsora.

Viszont! Létezik egy hely – csak egy –, ahol a férfi megmutathatja önmagát. Ahol kieresztheti az érzéseit. Ahol nem kell elnyomnia. Az pedig az otthon, amelyet egy gyengéd és gondoskodó női energia hat át.

Egy nő lágy és puha. Nem harcos. Nem erőszakos. Könnyed és befogadó. Élettel és szeretettel teli. Valaki olyan, aki tudja, mit jelent a nőiesség. Aki tudja használni a női energiákat és a női kommunikáció erejét. Aki egyetlen szóval képes elgondolkodtatni a férfit és tiszteletet lobbantani benne.

Valaki, aki lehetővé teszi a férfi számára, hogy elgyengüljön és feltöltődjön egy fáradt munkanap után.

Valaki, aki egy mosollyal várja haza fáradt kedvesét, ahogy Judit nagymamája is tette annak idején. Megigazított hajjal. Tündöklően.

És akkor véget ér a harc.

Véget érnek az erőszakos viták.

 

Ezért kívánok sok sikert és kitartást az önmunkához. 

Szeretettel,

Mariann

***

Hasznosnak vagy figyelemfelkeltőnek találtad a cikket? Küldd tovább annak az ismerősödnek, akinek szintén segítséget jelenthet.

***

Ha érdekelnek a tréningjeim, képzéseim, kattints az Eseménynaptárra.

 

Itt pedig az online is elérhető tananyagokat találod.

 

Nézd meg az eseménynaptáramat, és várlak szeretettel azon a programon, amit megszólít, amit magadénak érzel.

 

 

Ha tetszett, akkor oszd meg a közösségi oldalakon!

Kolozsi Mariann
Kolozsi Mariann

2012 óta segítek ügyfeleim életvezetési problémáin Theta Healing® tanárként és Business Coachként. Ez idő alatt a módszereim számtalan különböző élethelyzetben segítettek. Lehetett szó akár egy szakítás utáni önbizalomválságról vagy egy cégvezetőt felemésztő stresszhelyzetről. Én a spirituális félrevezetések helyett egy valódi önismereten alapuló eszközt adok a kezedbe, amellyel felépíthetsz egy jobb életet.