fbpx

Megtörtént eset: Kiút a stressz-spirálból


Megtörtént eset: Kiút a stressz-spirálból


Szeretnék megosztani veled egy tanulságos történetet, amiből rengeteget tanulhatsz és megelőzhetsz olyan problémákat – és lehet, hogy betegségeket is – az életedben, amiért nagyon hálás leszel, ha végigolvasod ezt a történetet.

Ez egy megtörtént eset. Egy kedves ügyfelem engedélyével osztom meg – név nélkül -, mert rengeteget segített neki a közös munkánk és hálából szeretné, ha az ő példáján sokan tanulnának és elkezdenék egészségesebben és boldogabban élni az életüket.


A hölgy ötvenes évei közepén járt – és ő az a nő aki lehet, hogy számodra is ismerős: aki reggel korán kel, reggelit készít a családjának, rendezi a gyerekeket, a párját, mindenkit elindít az iskolába-munkahelyére, majd ő is elindul dolgozni. Dolgozni, ahol kiváló munkaerő, példamutató eredményeket ér el a munkájában, szakmailag kiválóan teljesít, mindenki fordulhat hozzá szakmai kérdésekkel, szorgalmas ÉS ha kell, tovább marad bent… Kiterjedt baráti köre van, stb.


Egy tipikusan boldog, kiegyensúlyozott, kívülről irigylésre méltó életet élő nő képét festi le maga elé az ember, ha meghallja a történetét. Ez a külső szemlélő által érzékelt történet. Ám amit Ő belül megélt, az a

  • teljesítmény- és megfelelési kényszer, 
  • a folyamatos időhiány,
  • az érzés, hogy soha nem elég jó,
  • hogy neki mindig túl kell teljesítenie,
  • hogy neki mindig meg kell mutatnia,
  • hogy Ő pusztán azért az, aki,
  • Ő úgy nem elég jó,
  • neki le kell tenni valamit az asztalra folyamatosan és
  • neki tökéletesnek kell lennie élete minden területén: tökéletes nőnek, tökéletes feleségnek, anyának, munkaerőnek….

és a sok-sok szerep, elvárás és megfelelési kényszer között elfelejtett élni, létezni, örülni és boldognak lenni.


És… egyszer csak elkezdte magát nem jól érezni. Egyik délután rosszul volt és lepihent a fotelban. Ahogy lepihent, rögtön jött a párja, hogy

– Drágám, jól érzed magad? Mi a baj?”
– Ó csak kicsit elszédültem! 

– Pihenj,pihenj csak!

Jöttek a gyerekek, hogy “Hozzak e egy kis vizet? Valamilyen gyógyszert?”

Rögtön elkezdtek vele foglalkozni
Addig soha nem pihent, egy fél óra szünetet sem hagyott magának, mert a munka-háztartás és kötelezettségek háromszögében zsonglőrködött folyamatosan. Önmagára nem volt ideje, így a pihenésre sem.


Elment az orvoshoz és kiderült, hogy magas vérnyomása van. Kapott gyógyszert, azonban nem szerette volna a gyógyszeres kezelést hosszú távon folytatni. Elkezdett olvasni olyan témákról, hogy a betegségeknek lelki oka van, rájött, hogy nála is ez lehet az ok. Tovább kutakodott az interneten és rám talált és a Theta Healing tanfolyamomra.


Eljött egy egyéni konzultációra, ahol rögtön az elején rátapintottunk a lényegre, és kiderült számára – és Ő mondta ki, hogy igazából azért kreálta a betegségét, hogy végre legálisan pihenhessen. Végre kifújhassa magát, leülhessen egy kicsit pihenni, és a család vele foglalkozzon. Rájött erre és rájött arra is, hogy, ha ő megengedi magának a pihenést és azt hogy a családja is foglalkozzon, törődjön vele ÉS ha megosztják a feladatokat, ha nem ő csinál mindent a háztartásban, hanem kiveszi a részét a párja és a gyerekek is, akkor lehet, hogy nem is kell foglalkoznia a magas vérnyomással, mert magától elmúlik.

Idáig nagyon sokan el szoktak jutni. Nagyon sokan felismerik a problémát és annak a kiváltó okát.

Azonban nagyon sokan nem teszik meg a szükséges lépéseket a változáshoz!


A hölgy elhatározta, hogy megváltoztatja az életét és helyreállítja az egészségét.

Elvégezte a Theta Healing alap- és haladó tanfolyamot és ezeknek a tudásával felvértezve elkezdett máshogy gondolkodni önmagáról, az életéről. Lebontotta a megfelelési- és teljesítmény kényszert a gondolkodásából, megváltoztak a szerepei, a családi és munkahelyi helyzete.

Sokkal kiegyensúlyozottabb, boldogabb és újra örül az életnek, újra csillog a szeme. Már nem érzi azt, hogy megfojtják a feladatok, a mindennapok és nem érzi úgy, hogy nem lát ki a feladatok tengeréből. Újra az a boldog, önfeledt nő, akit a férje anno megismert.

És képzeld el!

A magas vérnyomás is megoldódott.


Hiszen azzal, hogy a megfelelési kényszert és a teljesítmény kényszert feloldotta önmagában és fizikai szinten is változtatott az életén, azzal megszüntette azt az okot, ami miatt a szervezete így reagált. 

Ma már nem kell gyógyszert szednie és teljesen helyreállt a vérnyomása, és nem csak ő boldogabb ettől az új élettől, a családja is pozitívan számol be az eredményekről.

Ha Te is szeretnél hasonló tapasztalatokat átélni, helyrehozni az életed valamely területét, kíváncsi vagy még több esettanulmányra, sikertörténetre, akkor kövesd a cikkeimet, és ha rögtön szeretnél a tettek mezejére lépni, akkor tarts velünk a következő alaptanfolyamon!

Szeretettel várlak!

Kolozsi Mariann

Megosztás:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Szólj hozzá!

Ez a cikk is érdekelhet:

Párkapcsolat bármi áron? II. rész

A Párkapcsolat bármi áron? I. részét itt éred el! Meddig látjuk a meséket? Mindig az első randiig vagy az esküvőig, amit ráadásul úgy rendeznek meg, hogy a két fél nem