fbpx

Miért nem érti egymást a nő és a férfi? [Tippek a sikeres kommunikációhoz]

Miért nem érti egymást a nő és a férfi? [Tippek a sikeres kommunikációhoz]

Miért nem érti egymást a nő és a férfi? [Tippek a sikeres kommunikációhoz]

 

Honnan tudhatod, hogy félresiklik köztetek a kommunikáció?

Mikor lehetsz biztos abban, hogy nem értitek egymást?

Akkor, amikor mindennaposak lesznek az ádáz veszekedések, az alattomos játszmák, a konfliktusok és a kiabálás. Amikor már gyomorfájással kelsz és szinte várod, hogy ma min sikerül összevesznetek.

Aztán belefáradsz.

Végül szakítotok.

Közben mindketten meg vagytok győződve róla, hogy a másik a hibás. Mert nem figyelt rád. Mert elhanyagolt. Aztán már csak annyit mondotok: ilyen az élet, ennyit szánt nekünk a sors.

Pedig ez nem feltétlenül igaz…

Egyszerűen így a könnyebb.

 

Hol romlik el a kommunikáció?

 

Már nem tudod használni a női kommunikációt 

 

Manapság a nőkből hiányzik valami, ami a nagyanyáinkban még ott volt: a nőiesség és a női kommunikáció képessége. A könnyedség, a harmónia és a puhaság. Ők még tudták, hogyan kell hazavárni az urukat. Hogyan kell színt vinni a párjuk életébe.

Tudod, a férfinak a nő valaki olyan, akitől nem vár támadást. Nem vár harcot. Manapság mégis megkapja. Régen ez nem így volt. Régen a nők nem emelték fel a hangjukat, mert nem volt rá szükség. Pontosan tudták, mikor mit kell mondaniuk.

És működött!

Mit csinálnak a 21. század női? Folyton rohannak. A rohanás pedig beindítja a férfiban az agressziót. Folyton kiabálnak. A kiabálás pedig szintén mit vált ki? Agressziót. Érvényesíteni akarják az akaratukat és olyan kemények akarnak lenni, mint a férfiak.

Kérdem én: ha egy nő kvázi férfi, mi szüksége van a másik nemre? Elgondolkodtál már ezen? Mert a férfiak megteszik. És ha úgy érzik, hogy nincs szükséged rájuk, akkor szépen lelépnek.

Boldogulsz egyedül is? Jó, akkor isten áldjon!

 

Miért nem érti egymást a nő és a férfi? [Tippek a sikeres kommunikációhoz]

 

Azt hiszed, egy nyelvet beszéltek 

 

Nemcsak a nők, de a férfiak is elfeledkeznek arról, mekkora különbségek vannak közöttük. És itt nem a kinézetre, hanem az evolúciós örökségre és az agy felépítésére gondolok. Ugyanis ebből következik, hogy a kommunikációja is más a két nemnek.

Nem beszélitek ugyanazt a nyelvet.

Képtelenség.

Ezért, kérlek, ne tegyetek úgy, mintha így lenne. Nőként arra vágysz, hogy a férfi olvasson a gondolataidban. Indirekt kommunikációt használsz. Célzásokat teszel. Ha megkérdezi, mi a baj, azt válaszolod: semmi. Vagyis nem mondasz igazat…

Ennek fényében, csodálkozol, ha párkapcsolati problémáitok lesznek?

Félre ne érts, nem megbántani és főleg nem hibáztatni akarlak. Egyetlen célom van: felnyitni a szemedet – nehogy késő legyen.

 

Tényleg kellene női-férfi szótár a jó kommunikációhoz?

 

A férfiak és a nők gondolkodása eltérő. Ez az agyuk másságából, az agyi központok eltérő méretéből adódik. Egy nő kész történetet kerekít csupán egyetlen mondatnyi lényeghez. A férfi ezzel szemben csak az érdemi részre összpontosít. Azért, mert lineáris és hierarchikus a gondolkodása.

Így azt hihetnénk, hogy a válasz a címben feltett kérdésre egyértelműen igen. Holott nem… Nem szótár kellene, hanem csupán felismerés és elfogadás. Meg kellene látnod végre – nemcsak neked, hanem minden nőnek és férfinak –, hogy mások vagyunk.

És ezzel nem hadakozni kell, hanem elfogadni.

A férfi biztosan férfi marad, a nő pedig nő akkor is, ha ez nem tetszik.

 

Azt hiszed, az egyenrangúság jó neked 

 

A feminizmus elterjedésével kialakult egy tévhit: akkor jó a nőnek, ha egyenrangú a férfival. Van itt ezzel egy pici probléma. A férfiakban van egy birtoklásprogram. Vannak dolgok, amik az övéik és vannak, amik nem.

Az övéivel foglalkozik, ami nem az övé, azzal meg nem.

Vagyis: arra kellene törekedned, hogy minél inkább az övé légy. Mert akkor felelősséget fog vállalni érted. Akkor meg akar majd védeni. Ellenkező esetben: nem keres, nem hív, nem akar tőled komoly kapcsolatot, nem akarja, hogy az övé legyél, nem akar egy olyan nőt, aki inkább férfi

 

Miért nem érti egymást a nő és a férfi? [Tippek a sikeres kommunikációhoz]

 

Mi okoz még párkapcsolati problémákat? 

 

Az önbizalom és az önismeret hiánya.

Ha nem ismered önmagadat, honnan tudhatnád, milyen férfira van szükséged? Hogyan tudnád megfogalmazni? Váratlanul jön majd valaki, aki kezdetben az égig emel és rózsaszín felhőkön úszol. Aztán kiderül, hogy egyáltalán nem ilyen párt akartál magadnak.

Mit teszel ilyenkor?

Jó esetben szakítasz, rossz esetben semmit. Mindkét eset fájdalommal jár. Fájdalommal, amelytől megmenekülhettél volna, ha kellően megismered önmagadat és a vágyaidat. Vannak kapcsolatok, amelyek megmenthetők a megfelelő kommunikációval, de vannak olyanok is, amelyek nem.

A következő fontos dolog: az önbizalom. Ennek hiányában folyton félelem gyötör majd. Féltékeny leszel. Paranoiás. És ez rá fogja nyomni a bélyegét a párkapcsolatodra. Persze, ha van önismereted, akkor ezt felismered és teszel ellene.

De tovább megyek!

És mindemellett, ha megleled magadban a nőiességet és megtanulsz nőként kommunikálni, boldog lesz a párkapcsolatod.

 

Ezért kívánok sok sikert és kitartást az önmunkához. Hidd el, mindig megtérül, ha önmagadba és a nőiességedbe fektetsz.

Szeretettel,

Mariann

***

Hasznosnak vagy figyelemfelkeltőnek találtad a cikket? Küldd tovább annak az

ismerősödnek, akinek szintén segítséget jelenthet.

***

Ha érdekelnek a tréningjeim, képzéseim, kattints az Eseménynaptárra.

Itt pedig az online is elérhető tananyagokat találod.

Nézd meg az eseménynaptáramat, és várlak szeretettel azon a programon, amit megszólít, amit magadénak érzel.

Megosztás:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Szólj hozzá!

Ez a cikk is érdekelhet:

Fáklya Rádióban jártam: Dolgozzunk Magunkon

Hihetetlen élmény volt a Fáklya Rádióban  élőben megosztani a tapasztalataimat és a tudásomat az önfejlesztésről és arról, hogyan dolgozzunk magunkon. A rohanó 21. században méginkább nagyobb szükség van arra, hogy

Ne bízd a véletlenre a vállalkozásod sikerét

Marina Története… [Legyél A Vendégem! ]

Marina már régóta foglalkozik önfejlesztéssel, bátran (és büszkén) mondhatom, hogy hatalmas lépéseket tett meg, hogy eljusson egészen idáig. Marina beleegyezett abba, hogy a vendégem lesz és a következő interjúban az

Érdekelnek az örökölt családi minták?

Íratkozz fel a díjmentes tudásanyagomra!