fbpx

Miért oldja meg a női kommunikáció a párkapcsolati problémádat?

Miért oldja meg a női kommunikáció a párkapcsolati problémádat?

Miért oldja meg a női kommunikáció a párkapcsolati problémádat?

 

A női kommunikáció ma már szinte egy misztikum. Egy olyan rejtély, egy olyan titok, amelyet csak kevesen ismernek. Mert a társadalom megváltozott. A nők is megváltoztak. És tudod, mit vont ez maga után?

Elvesztettük azt, ami nővé tett minket: a nőiességünket.

Fogalmunk sincs, mit jelentenek a női energiák és azt sem tudjuk, mi fán terem a női kommunikáció.

Ide jutottunk.

Ide jutottál te is!

A párkapcsolatok egyre hamarabb romlanak meg. Jönnek a gyötrő viták, az állandó konfliktusok. A harc a végsőkig. A büszke ellenállás. Ez pedig végül szakításhoz vagy váláshoz vezet.

Egyre több nő keres fel kétségbeesetten párkapcsolati problémák miatt. Egy valami közös bennük: fogalmuk sincs, mit jelent nő módjára kommunikálni.

 

Ismerjük meg a férfit 

 

A férfiak gondolkodása egyszerű, hierarchikus. Az agyukban két központ van, amely háromszor nagyobb, mint a nőknél: az agresszióért és a szexualitásért, vagyis a fajfenntartásért felelős központ.

Egy férfi világa egysíkú és szürke. A nőiesség, a női energia teszi élettel telivé, illatossá és színessé. Már, ha van a kapcsolatban ilyen… A nők ugyanis rég elvesztették nőiességüket és férfivá váltak.

És mivel a férfiak egy csomó dolgot nem elemeznek, hanem lereagálnak, majd jön egy nő, aki keményebben harcol és hangosabban kiabál, mint egy férfi, azonnal beindul az agresszió. A férfiak között működik a “lenyomni a gyengébbet”, illetve a “győzni kell” program. Nem kérdeznek. Nem tipródnak. Egyszerűen reagálnak.

Vagyis: ha te férfiként harcolsz, le fog nyomni. Mert a szemében nem vagy nő. Csupán valaki, akinek szép a szeme, jó az alakja, de ettől még férfi energiák veszik körül. Ha valami nem tetszik neki, erővel fogja rendezni.

Akkor már nem a szerelme, a párja vagy, hanem valaki, aki harcba szállt vele. Valaki, aki megnyomta a győzni kell gombot. És akkor ledarál

Innen ered a párkapcsolati problémák jelentős része.

 

Miért oldja meg a női kommunikáció a párkapcsolati problémádat?

 

Engedd meg a női energiát! 

 

A női egy befogadó energia. A béke és a nyugalom. Valami, ami áthatja az otthon melegét. Amitől jólesik a férfinak hazamenni. Hiszen az ő világa halott egy nő nélkül… De egy férfias nővel is!

Egy nőt a lágyság, a puhaság, a gondoskodás és az empátia jellemzi. Ő az élet. – Mondd, gondoltál már így önmagadra?

Mikor érezted utoljára, hogy átjár a nőiesség? Hogy belül is olyannyira nő vagy, mint kívül?

És ez nem azt jelenti, hogy gyengének kell lenned. Egy igazi nő nem gyenge! Ő méltóságteljes. Vannak sztenderdjei. Vele nem lehet akármit megtenni, mert nem hagyja! Nem hajt fejet.

Legyél újra nő!

Engedd meg a női energiát!

Ez lesz a boldog párkapcsolatod kulcsa.

 

Megtanítalak a női kommunikációra! 

 

Mi a baj, kicsim?

Semmi!

Ismerős ez a rövid, de annál tanulságosabb párbeszéd? Szerintem igen. Tudod, mi jön a semmi után? Egy oltári veszekedés. Nem rögtön. Majd egy-két nap múlva. De az is lehet, hogy egy hét fog eltelni.

Párkapcsolat

A lényeg: a semmi vége mindig egy kiakadás.

Mert a semmi ott munkál benned. Mocorog az elmédben. Napról napra gyötör és kínoz. Erre jön még számos csalódás és negatív tapasztalat. Végül min fogsz kiakadni? Egy olyan apróságon, mint hogy már megint útban van a papucsa vagy nem vitte ki a szennyest.

Tudod, ilyenkor mit gondol a férfi? Azt, hogy minden semmiségért hisztizel. Hogy folyton kiabálsz. Hogy egy Házisárkánnyal él együtt…

A női kommunikáció egyik alapszabálya: ha valami bánt, rögtön mondd el neki, vagy soha ne hozd fel többé, ne dédelgesd és ne akadj ki rajta.

Ha rögtön mondod, megérti, feldolgozza, ha később szólsz, akkor támadásnak veszi.

 

A dolgok önmaguktól mindig szétesnek

 

Egy boldog és harmonikus párkapcsolat melós. Ez így van. Ha nem fektetsz bele energiát, ha nem táplálod, akkor darabjaira fog hullani.

Nagyon fontos, hogy ezt megértsd.

Vagyis inkább így mondom: ha gátat akarsz szabni a párkapcsolati problémáknak, ha rendbe akarod tenni az életedet, ha fontos neked a párod, akkor meg kell ezt értened.

A másik, amit gyakran hallok nőktől: bezzeg én mindig mindent megteszek ezért a kapcsolatért, Ő meg semmit. Látnod kell, hogy mekkora különbség van a nő és a férfi között. Vagyis: nem tehetitek bele ugyanazokat a dolgokat egy kapcsolatba. Mert mások vagytok.

Nem várhatod el tőle, hogy olyan legyen, mint te. Mert nem az. És nem is lesz!

Ami a lényeg: mást teszel bele Te és mást tesz bele Ő. Ugyanígy: mást fogsz kivenni belőle Te és mást Ő. Nagyon fontos, hogy ezt meglásd.

 

A női kommunikáció része a… 

 

MOSOLY!

Egy nő lágy és kifinomult. Játékos és csintalan. Lassú, sosem rohan. Ha mosolyog, azt üzeni a világ felé, hogy vele minden rendben van. Hogy ő jól van. Mikor mosolyogtál utoljára? Sőt, máshogy kérdezem: mikor mosolyogtál utoljára szívből a párodra?

Egy férfi szívét meglágyítja a mosoly.

Ha Te rendben vagy önmagaddal, Ő is rendben lesz. Hiszen Ő nem elemez, nem dönt, csupán reagál.

 

Ezért kívánok sok sikert és kitartást az önmunkához. Hidd el, mindig megtérül, ha önmagadba és a nőiességedbe fektetsz – nem csak a párkapcsolatodban, hanem az élet minden területén.

 

Szeretettel,

Mariann

 

***

Hasznosnak vagy figyelemfelkeltőnek találtad a cikket? Küldd tovább annak az ismerősödnek, akinek szintén segítséget jelenthet.

***

 

Csatlakozz hozzánk a Nőiesség tréningre szeptember 28-29-én és legyél Te is nagybetűs NŐ! 🙂

 

Ha érdekelnek a tréningjeim, képzéseim, kattints az Eseménynaptárra

Itt pedig az online is elérhető tananyagokat és a videóimat találod. 

 

Nézd meg az eseménynaptáramat, és várlak szeretettel azon a programon, amit megszólít, amit magadénak érzel.

 

 

Megosztás:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Szólj hozzá!

Ez a cikk is érdekelhet:

Ezért életmentő egy vezetőnek a coaching képzés

Zsolt története… [Legyél a vendégem! ]

Nap, mint nap kapom az elképesztő sikertörténeteket. El nem tudjátok képzelni, mekkora büszkeséggel tölt el, mikor megírjátok. A legyél a vendégem! c. sorozatomban egy rövid beszámolóra invitállak arról, hogy Neked

Tudd meg, milyen típusú önfejlesztés való neked!

Tudd meg, milyen típusú önfejlesztés való neked! Miért született meg ez a cikk az önfejlesztésről? Azért, mert rengetegen keresnek meg emailben vagy telefonon ezzel a kérdéssel: „melyik önfejlesztő módszer való

Érdekelnek az örökölt családi minták?

Íratkozz fel a díjmentes tudásanyagomra!