fbpx

Most könnyű megszabadulni az esküvő előtti stressztől

esküvő előtti stressz

Most könnyű megszabadulni az esküvő előtti stressztől

 

Miért rontja el az esküvőt a stressz?

Az esküvő életed legszebb napja. Legalábbis az kellene, hogy legyen. Kivéve, ha elcsúfítja a stressz, a pánik és akár még a depresszió is.

Úgy érzed, hogy agyonnyomnak a terhek.

Hogy meg kell felelned.

Hogy túl sok az elvárás.

Hiába mondja a család, a rokonság meg a barátok, hogy ez rólad és a párodról szól, a következő mondatukba már bele is csempészik a véleményüket és az elvárásaikat. Te pedig nem tudod kezelni ezt. Mert nehéz.

Jönnek a viták.

A rossz érzés.

Az egyet nem értés.

Így válik életed legszebb napja a legborzalmasabbá. Ha hagyod! Mert nem kell ám így lennie. Olvasd végig a cikket és nézd meg, mi az, ami téged leginkább befolyásol. Mert lehet, hogy még azzal sem vagy tisztában, mi okozza a stresszt.

Semmi baj!

Ez teljesen normális.

Nem szeretném, hogy rosszul érezd magadat emiatt. Azt viszont annál inkább, hogy búcsút inthess a negatív érzéseknek és boldogan mondhasd ki az IGEN-t.

 

Mitől stresszelnek a menyasszonyok esküvő előtt?

 

Mitől stresszelnek a menyasszonyok? 

A házasság előtt teljesen természetes az izgalom. Az egészséges izgalom. Ám az már kevésbé, ha a menyasszonyon vagy a vőlegényen eluralkodik a pánik. Ez már a készülődés során is gyakran kibukik, amikor az örömteli készülődés helyét átveszi a szomorúság.

Mi lehet ennek az oka?

Miért bukik ki a legtöbb ara az esküvő előtt?

 

Túl sokat vállalsz magadra 

 

Az esküvő megszervezése nem kis feladat. Hát még akkor, ha egy meghatározott büdzséből kell gazdálkodni. A tervezés, a szervezgetés a számolgatás bizony nagy stresszel jár. A kiéleződött hangulat miatt pedig jönnek a viták és a konfliktusok – leginkább a türelmetlenség és a feszültség miatt.

A legrosszabb mégis az, amikor rávetíted ezt a kapcsolatotokra. Mert “ha most ennyit vitatkoztok, akkor biztosan rossz lesz a házasságotok. Ha ezt nem tudod megoldani, akkor biztosan rossz feleség leszel.”  Ne! Kérlek, ne vetítsd ki rá!

Sajnos azt lehet mondani, hogy ez a reakció természetes. Ettől függetlenül nem kell elfogadnod.

 

Egyszerűen csak félsz 

 

Nemcsak azért, mert beleugrasz az ismeretlenbe, hanem mert számos hitrendszerbeli, gondolatbeli téveszme is megakadályozhatja a boldogságodat. Például lehet, hogy elváltak a szüleid, és van benned egy olyan hitrendszer, egy olyan minta, hogy minden házasság kudarcra van ítélve. Bizony, ez is növelheti az esküvő előtti stresszt és félelmeket.

Akár akarod, akár nem, ez fog irányítani – addig, amíg ki / fel nem dolgozod a Theta Healing technikával vagy együtt ki nem pucoljuk egy egyéni konzultáción.

 

Túl nagy rajtad a családi vagy a társadalmi nyomás

 

Szerintem ez ismerős. Mikor lesz már eljegyzés? Ha ez megvolt, akkor: mikor lesz már esküvő? Aztán: mikor lesz már gyermek? Mikor jön a második? És sorolhatnám a végtelenségig. Mert ezeknek az elvárásoknak, ennek a nyomásnak soha nem lesz vége.

Viszont dönthetsz úgy, hogy ez a te életed. Mondhatod azt, hogy majd akkor lesz esküvő és gyerek, ha itt az idő. Ha késznek érzed magadat. Ez sem lesz elég, jól tudom, viszont a Theta Healing technikával elérhetsz egy olyan szintet, ahol már nem fog érdekelni.

Mert nem lesz rád hatással többé.

 

Esküvő előtti stressz

 

 

Nyomás hatására megfelelési kényszer 

Amikor a stressz tüneteit tapasztalod, mint a gyakori fejfájás, ingerlékenység, türelmetlenség, magas vérnyomás stb., ezt az eshetőséget is számba kell venned. Hiszen nyomás hatására megtörténhet, hogy nem is szívből cselekszel.

Hanem mert ez várja el a társadalom.

Ezt várja el a család.

Ezt várja el a vallás.

Mert szinglinek lenni ciki. Vadházasságban élni ciki. Gyereket szülni házasság nélkül megint csak ciki. Szerintük…

Na, és szerinted?

Ők élik a te életedet vagy te a sajátodat?

 

Bizonytalan vagy önmagadban vagy kettőtökben 

 

Vajon készen állsz a házasságra? Biztos, hogy őt akarod? Biztos, hogy ő is akar téged? Na, és mi lesz, ha elváltok? Ezek a gondolatok a legtöbb menyasszonyban megfogalmazódnak – nem kis pánikot okozva.

Ha ehhez még hozzájönnek a tudat alatti minták, a beidegződött gondolatok, a hitrendszerek, hogy nem vagy elég jó, hogy téged mindenki úgyis csak elhagy, hogy nem vagy szerethető, akkor jön a depresszió. A sok kétség. A bizonytalanság. A sírás.

Álmatlan éjszakákon át tépelődsz.

Elbizonytalanítod, ezáltal szabotálod saját magadat

Végül, mint egy önmagát beteljesítő jóslat, minden katasztrófába torkollik.

 

Nem a bizonytalansággal van a gond. Mindenki szokott néha bizonytalan lenni. Ám azzal már annál inkább, ha szinte az őrület határáig hajszolod magadat. Ezt végképp nem szeretném. Ezért készítettem neked egy 3 részes, ingyenes anyagot a Theta Healing technikáról. Nézd meg!

 

Remélem, hogy a cikkben leírtakkal tudtam egy kicsit segíteni abban, hogyan tárd fel az esküvő előtti stresszt okozó tényezőket. Amennyiben pedig úgy döntesz, hogy végleg meg akarsz ezektől szabadulni, fordulj hozzám bizalommal.

Hamarosan indul a Theta Healing alaptanfolyamom, amellyel könnyedén meg tudsz menekülni az önsorsrontó gondolatoktól. Többé semmi sem fogja akadályozni a boldogságodat!

Sem a nagy napon.

Sem utána.

 

Szeretettel,

Mariann

 

 

***

Ha hasznos vagy figyelemfelkeltő lenne ez a cikk egy ismerősödnek, kérlek küldd el neki.

***

 

Ha érdekelnek a tréningjeim, képzéseim, kattints az Eseménynaptárhoz.

Itt pedig az online is elérhető tananyagokat találod.

 

 

Megosztás:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Szólj hozzá!

Ez a cikk is érdekelhet:

Mit jelent értékes alkalmazottnak lenni?

Hogyan légy TE a legértékesebb alkalmazott a cégnél?

Mit jelent értékes alkalmazottnak lenni? Mi köze mindehhez az önfejlesztésnek? És miért kell egyáltalán erről beszélni? Szeretném a magyar cégvezetőket, vállalkozókat és alkalmazottakat szemléletmódváltásra ösztönözni. Én ezt tűztem ki célul,

Érdekelnek az örökölt családi minták?

Íratkozz fel a díjmentes tudásanyagomra!