fbpx

Párkapcsolat bármi áron? II. rész

A Párkapcsolat bármi áron? I. részét itt éred el!

Meddig látjuk a meséket? Mindig az első randiig vagy az esküvőig, amit ráadásul úgy rendeznek meg, hogy a két fél nem is ismeri egymást igazán. Viszont a nehézségekről már nem esik szó. Ahogy az első összeveszésekről sem. Az összecsiszolódásról már nem is beszélve.

Úgy nővünk fel, hogy fogalmunk sincs, hogyan oldjuk meg a párkapcsolati problémáinkat. Sötétben tapogatózunk. Nincs rá mintánk. Nincs tudásunk.

És csodálkozunk, hogy annyi párkapcsolat fut zátonyra? Annyi szerelem fordul át gyűlöletbe? Annyi kapcsolódás van sikertelenségre ítélve már a kezdet kezdetén?

Nincs ebben semmi meglepő, ha jobban belegondolunk.

A Párkapcsolat bármi áron? II. része is azért született meg, hogy rávilágítsak a párkapcsolatok legnagyobb buktatóira. Megnézzük a hibákat, illetve több lehetőséget is kínálok a kiküszöbölésükre.

Tarts velem!


Párkapcsolati kommunikáció fejlesztése


Tudtad, hogy a párkapcsolatok 80%-a a párkapcsolati és a női kommunikáción bukik el?

Nőként elengedhetetlen a női kommunikáció fejlesztése. Egyrészt azért, mert a mai világban nem könnyű nőnek lenni, másrészt pedig azért, mert ezt sem tanították meg nekünk az iskolában.

Tudnod kell, hogyan működik a férfi, a férfiagy, mert ha tudod, nem fogsz kiakadni a „férfiak tipikus dolgain”. 🙂 Teljesen máshogy gondolkodnak, érzékelnek, tehát egyáltalán nem mindegy, hogyan kommunikálsz velük.

Ha női aggyal kommunikálsz a férfiagyhoz… nem lesz sikeres az információcsere.

És tudod, mi a legrosszabb ebben?

Van egy ügyfelem, aki sajnos nem ismerte a női kommunikációt, nem tanulta, akaratos, követelőző volt, és elférfiatlanította a párját.

Nem női energiákat működtetett.

Ha egy nő nem működteti a női energiáit, akkor olyan, mintha két férfi élne együtt. A férfiak ezt nem tolerálják. Az ő esetükben is ez volt, végül a férfi elhagyta. Ő pedig későn jött rá, hogy az igazit vesztette el.

Jobb ezeket megelőzni, igaz?


Ha nőiesség problémáid vannak, dolgozz velük!


Egy nőnek tudnia kell, ha nőiesség problémája van. Mit tegyél, ha nem vagy biztos benne, hogy neked van vagy nincs? Kezdj el keresgélni, nézz utána! Ez a te felelősséged! Ha nem kaptál jó női mintákat a női felmenőktől, akkor dolgozz rajta!

Ajánlom figyelmedbe az Örökölt családi minták tréningemet, amelynek során pont ezen dolgozunk!

Ha édesanyád mártírszerepben működött, vagy ő volt otthon az őrmester, akkor mindenképp kezdj el dolgozni a nőiességeden. Sajnos ugyanezt a mintát fogod továbbvinni, ha nem dolgozol rajta – legyél bármennyire tudatos.

És ha ezt viszed tovább, kevesebb az esély egy boldogító párkapcsolatra.

Ha számodra fontos a lélek finomsága, az intelligencia, akkor tartsd azt is szem előtt a párválasztás során.


Az érzelmi intelligencia fontossága egy kapcsolatban


Az érzelmi és értelmi intelligencia is egy olyan dolog, amiről beszélni kell. Neked milyen az érzelmi intelligenciád? Foglalkozol a fejlesztésével? Milyen érzelmi és értelmi intelligenciával rendelkező férfit szeretnél magad mellé?

Olyan emberre vágysz, akivel a társalgás kimerül abban, hogy dobd oda neki a sört, vagy olyanra, akivel bármiről, akár még a művészetekről is el tudtok beszélgetni, mert imádod a művészetet.

Ez csak egy példa volt.

A művészetek helyett bármi mást is mondhattam volna, de szerintem érted a lényeget. Ha számodra fontos a lélek finomsága, az intelligencia, akkor tartsd azt is szem előtt a párválasztás során. Ez is beleszámít egy párkapcsolat minőségébe és milyenségébe.

Együtt dolgozom egy nővel, aki nemrég azt kérdezte tőlem: Mariann, hogyan lehet párkapcsolatom? Párkapcsolatod nagyon könnyen és egyszerűen lehet. Akár egy hét alatt is találhatsz párt.

Csak a minőség nem mindegy.

Ha te mindössze akarsz valakit magad mellé, nem fontos, hogy kit, ahhoz teljesen más stratégia kell, mintha az igazit akarnád megtalálni.

És mi vezet az igazihoz?

Szerintem már kezded sejteni… 🙂 Azért csak olvass tovább, megnézzük!


Egyedül kell teljes egésznek lenned


Azt gondolom, hogy ha te egyedül, párkapcsolat nélkül is tudsz boldog lenni, az egy nagyon jó kiindulási alap. Nagyon sok nő a férfitól várja el, hogy…

  • „Majd ő boldoggá tesz.”
  • „Majd, ha lesz egy párkapcsolatom, minden tökéletes lesz.”
  • „Ha találok egy férfit, akkor minden 100%-os lesz.”

De ez nem így megy. Ha neked egyedül nem kerek az életed, nem lesz az egy párkapcsolatban sem.

És a pánikról még nem is beszéltem!

Egy-két rossz tapasztalat után a nők egyre görcsösebben, pánikolva, szorongva akarják megtalálni a tökéletes férfit. Egyre jobban kapkodnak, hiszen megy az idő. Ezt tapasztalatból mondom, sok ügyfelem érzi az idő feszítését.

Ám ha egy pánikhangulatban akarsz párkapcsolatot, abból mi fog kisülni?

Egy boldogító párkapcsolatot biztos, hogy nem tudsz magadhoz vonzani. Ezek az érzések elriasztják az igazi férfiakat.

És igen vannak olyan férfiak, akik a törött szárnyú madárkákat kedvelik. Viszont ott megint nem olyan energiák működnek, amik támogatnák a hosszú távú és egyben boldog párkapcsolatot.

A kérdés megint az: milyen minőségű kapcsolatot szeretnél?

Tudom, hogy ezt most talán fájdalmas végigolvasni, nehéz szembesülni az igazságokkal, viszont inkább most, mint később. Mert ha kifutsz az időből, akkor vissza fogod sírni a mai napot, és hogy valaki bárcsak figyelmeztetett volna.


Teljes értékű nőként tudsz teljes értékű párkapcsolatot működtetni


Nem kell semmit elhinned, amit ide leírok. Próbáld ki, és tapasztald meg! Én is végigmentem ezen az úton, ezért tudok erről ilyen magabiztosan beszélni. Ráadásul rengeteg ügyfélnek segítettem már, akiknél kivétel nélkül működött.

Ha igazi párkapcsolatra vágysz, nincs kéthónapos csodarecept.

Komoly önmunkáról van szó, ami akár hónapokat vagy éveket is igénybe vehet. Le kell tenned a mintákat ahhoz, hogy azzá a nővé válj, akivé te szeretnél, és aki képes egy boldog párkapcsolatra.

Mert pánikban, szorongásban, stresszesen nem tudsz az a nő lenni. Ebben az állapotban nem tudsz olyan párkapcsolatot kialakítani, amire a szíved mélyén igazán vágysz. Ugyanis az igazi férfiak menekülnek a rámenős, „az életem semmi nélküled”, a „ments meg” és a ragasztós nőktől.

Az igazi férfiak nem ezt keresik.

Ahogy a cikk I. részében is írtam: az igazi férfi és nő is a teljes értékű társát keresi. Hiszen minden ember egy teljes egész önmagában is. Aki dolgozik magán, aki kiteljesíti magát, boldog tud lenni egyedül is. És ugyanezt keresi a társában.

Szóval az egyik véglet az, amikor túl sok vagy, túl férfiasan viselkedsz, a másik véglet, meg amikor túl kevés vagy, és mártírt csinálsz magadból. Feláldozni magadat a férfiért, kiszolgálni a férfit, mert csak akkor fog szeretni… ez nem lehet életcél.

Nem lehet, hogy mindent feladsz a férfiért: az állásod, a hobbid, a barátaidat, a vágyaidat. Ha azt érzed, hogy ezt kell tenned, mert csak akkor fog a társad melletted maradni, az nem egészséges.

Ez a másik nagy hiba, amit a nők elkövetnek.

Érdemes kidolgoznod magadból ezt a mártírprogramot is. És tudd: két fél emberből sosem lesz egy egész! Két kiteljesedett ember viszont képes boldogító párkapcsolatot kialakítani.

Két fél emberből sosem lesz egy egész! Két kiteljesedett ember viszont képes boldogító párkapcsolatot kialakítani.


A társad szerelme akarsz lenni, vagy inkább az anyja?


Beszéljünk a tranzakcióanalízisről! A párkapcsolati szerepek bizony eltolódhatnak. Van, hogy egy párkapcsolatban a két fél apa-lánya, anya-fia, testvér vagy barát szerepben vannak. Sokféle elcsúszás létezik.

Ha körbenézel a baráti körödben, biztos te is tudsz ilyet mondani. De az is lehet, hogy a saját életedben láttad meg hirtelen ezt a mintát. Sőt, rengeteg film is van az ilyen elcsúszott szerepekről.

Ahhoz, hogy ezeket megelőzd, meg kell nézned, hogy önállóan, pár nélkül ki vagy. Amíg erre nem tudsz egyértelmű választ adni, nem tudod, mi a célod, mi a fontos, mit szeretnél, addig ott lesz a hiány.

Ezt a hiányt szeretnéd kitölteni egy párkapcsolattal…

Nagyon javaslom, hogy fektess magadba! A könyvem, a Hozd ki magadból a legjobb éned!, egy kiváló alapot tud adni. Tanulj, fejlődj, fektess magadba, és amikor készen állsz, ott lesz a megfelelő partner.

Tudom, mert nekem is ugyanígy volt.


A saját történetem


Én is egyedül voltam hosszú évekig. Nem mindig volt egyszerű. Volt, amikor nekem is nagyon hiányzott egy társ, ugyanakkor tudtam, hogy nem akarok megalkudni. Számomra prioritás volt, hogy nem adom lejjebb.

Magason volt a léc, az tény, de én is magasra tettem magamat.

Neked is pontosan tudnod kell, mennyit érsz, reálisan, józanul. Nem a túl- és alulpozicionálásról beszélek, hanem a realitásról. Lásd az értékeidet, és ehhez mérd, hogy kit szeretnél magad mellé.

Amikor én letettem a mintáimat, a múltból hozott terheimet, azt éreztem, hogy készen állok. Nem jött rögtön a társam, viszont én nem szorongtam emiatt. Utólag visszanézve már látom, hogy ő is épp benne volt egy folyamatban, és jó is, hogy nem akkor találkoztunk!

Viszont amikor neki is rendeződtek a dolgai, ő is rendben volt már magával, boldog volt, én is rendben voltam, egységben voltam, boldog voltam, akkor találkoztunk. Akkor volt az a pillanat, amikor mind a ketten teljes mértékben egészek voltunk.

Két teljes ember találkozott.

Számomra fontos, hogy mindig tiszta energiákkal működjünk és kezdjünk bele dolgokba. Hiszen, ha épp benne vagy egy szakításban, vagy valamilyen munkahelyi problémád van, akkor az nem tiszta.

A tiszta energiák nálunk nagyon jól beváltak.

Örülök, hogy nem voltam türelmetlen, kitartottam, önmagamba fejlesztettem, mert most tudom élvezni a párkapcsolat gyümölcsét. És a párom ugyanezt mondta el. Ő is sokat dolgozott magán, tanult a párkapcsolatokról, és most már egyikünk sem követi el az alap hibákat, amikről eddig beszéltünk.

Pontosan azért, mert megtanultuk a leckét, tudatosak vagyunk arra, hogy nekünk mi a fontos, és tudjuk működtetni a kapcsolatunkat.

Nem arról van szó, hogy nincsenek hullámvölgyek vagy -hegyek, de mi még sosem veszekedtünk, pedig lassan egy éve együtt vagyunk. Ami nagy dolog, mert a világban nem ez a megszokott.

Ha az az ember van melletted, aki melléd rendeltetett, az igazi társad, egy csomó minden nem kérdés. Mindenkinek azt kívánom, hogy találja meg az igazi társát, ehhez viszont önmunka és a régi párkapcsolati, meg a családi mintáidnak a letisztítása szükséges.

Ez biztos.

Ebben nagyon szívesen segítek neked akár az Örökölt családi minták tréninggel, akár a Női kommunikáció tréninggel.

Illetve még egyszer ajánlom figyelmedbe a könyvemet is, amelyből egy nagyon jó alapot tudsz felépíteni!

Várlak szeretettel a tréningjeim, tanfolyamaim valamelyikén!

Szép napot!

Mariann

***

Hasznosnak vagy figyelemfelkeltőnek találtad a cikket? Küldd tovább annak az ismerősödnek, akinek szintén segítséget jelenthet.

***

Ha érdekelnek a tréningjeim, képzéseim, kattints az Eseménynaptárra.

Itt pedig az online is elérhető tananyagokat találod. Nézd meg az eseménynaptáramat, és várlak szeretettel azon a programon, amit megszólít, amit magadénak érzel.

Megosztás:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Szólj hozzá!

Ez a cikk is érdekelhet:

Párkapcsolat bármi áron? II. rész

A Párkapcsolat bármi áron? I. részét itt éred el! Meddig látjuk a meséket? Mindig az első randiig vagy az esküvőig, amit ráadásul úgy rendeznek meg, hogy a két fél nem