fbpx

Te is férfias nő vagy? Mindent a női energiákról

Férfias nő vs. női energiák

Te is férfias nő vagy? Mindent a női energiákról

 

Női energiák – vajon mit jelenthet ez?

Sokunk annyira elmerült a férfias világ erőiben, hogy már azt sem tudja, milyen tulajdonságokkal kellene rendelkeznie nőként. A lágyság, a puhaság, az elfogadás, a befogadás és a gondoskodás egyszerűen eltűnik

Mivé leszünk így?

Ha elvesztjük a lényünket?

Azt, ami nővé tesz minket?

Megjelenik a keménység, a küzdelem és a harc. Eluralkodik rajtunk a férfienergia. Na, és mit gondolsz, mi lesz ennek a következménye? Hogyan fog ez hatni rád, a közérzetedre, a párkapcsolatodra és a munkahelyi megítélésedre?

Ideje megnézni!

 

Hová leszünk női energia nélkül? 

 

Egy tudatos nő maga a szín, az illat és az élet. Színt visz a férfiak szürke világába lágyságával, finomságával, nyugalmával és együttérzésével. A férfiak pont ebből tudják, hogy egy valódi nővel van dolguk. Nem a sminkből. Nem a ruhából. Nem a formás fenékből és ciciből, hanem az ENERGIÁKBÓL.

Vagyis: aki kemény, aki harcos, hiába nő genetikailag és kinézetre, az őt körülvevő férfienergia miatt férfiként van elkönyvelve az ellentétes nemben.

És mi történik, ha két férfienergia találkozik?

Az erősebb megpróbálja lenyomni a gyengébbet. A két dudás egy csárdában szindróma. És ki a gyengébb? A nő. Mivel ő nem született férfinak, mégis férfienergia veszi körül, nem fog tudni helytállni ebben a szerepben.

Le fogják nyomni…

A munkahelyen.

A párkapcsolatban.

Az életben.

 

Női energiák egy férfias világban

 

Két dudás egy párkapcsolatban 

 

Egy párkapcsolatban elég egy férfi. Pontosabban: egy férfienergia. Én így gondolom. Két férfienergia ütközése katasztrofális következményekkel jár. Viták, egyet nem értés, elfordulás, megcsalás, válás…

Ismerős?

Amikor a vita hevében önmagadból kikelve kiabálsz a pároddal? Amikor a finom smink és a szép ruha ellenére is úgy harcolsz, mint egy férfi? Női energia… ó, hol van az már? Női kommunikáció? Arról meg inkább ne is beszéljünk!

Régen a nők tudtak csábítani – finoman, szelíden, szűziesen. Tudták, hogyan bánjanak egy férfival. Tudták, hogy harccal nem fognak csatát nyerni, mert csak a lágyság tudja elcsitítani a férfit. Volt önismeretük. Ismerték a női kommunikációban rejlő erőt.

Ma a nők ezt már elfelejtették. Pedig ott van bennük. Benned is. Mégsem használod, mert már nem tudod, hogyan kell. De ne félj! Azért vagyok itt, hogy megmutassam.

 

Az első lépés az önfejlesztéssel kezdődik

 

Ahogy minden út Rómába vezet, minden az önfejlesztésből és az önismeretből indul ki. Ha nem ismered magadat, talán fel sem fogod ismerni, hogy évek óta férfiként éled az életedet. Vagy akár évtizedek óta!

Mert céltudatos akarsz lenni.

Hamis egyenrangúságra vágysz.

Meg akarod mutatni, hogy neked is megy. Mert nem akarsz többé sérülni. Nem akarsz többé másra támaszkodni. Hogy gondoskodjanak rólad. Irányítani akarsz. Mint egy férfi… Érted már?

Fontos: ismerd fel, hogy férfivá lettél!

Ezzel kezdődik minden.

 

Női energiák egy férfias világban

 

Mi a következő lépés a női energiák felé?

 

Ezután jön az elfogadás és az önfejlesztés. Vállald önmagadat az erősségeiddel és a gyengeségeiddel együtt! Igenis legyél nő! Ismerd el, hogy vágysz egy olyan férfira, aki felelősséget vállal érted, aki többnek tekint egy egyéjszakás kalandnál.

Aki véd.

Aki tisztel.

A női energiák nélkül ez nem fog menni. Hogyan várhatnád el, hogy védelmezzen, ha hangosabban kiabálsz nála? Vagy: hogyan várhatnád el, hogy vállaljon érted felelősséget és segítsen, ha te úgyis „meg tudod csinálni egyedül is”?

Érzed az ellentmondást?

Válj újra nővé, hogy férfi lehessen melletted! Vess véget a harcnak! Egy nő nem harcol. Nem büszke – de van tartása. Nem csattogtatja az állkapcsát az igaza miatt. Ilyet csak egy férfi csinál.

Légy nő és hagyd, hogy körüllengjen a női energia.

Emlékezz, milyen játékosnak lenni. Milyen együttérzőnek lenni. Milyen puhának, mégis határozottnak lenni. Hiszen a lágyság nem azt jelenti, hogy bármit megtehetnek veled. Nem! Igenis szabd meg a határaidat – könnyeden, szépen.

Azután pedig tartsd be őket! Nem hangzavarral és kiabálással, hiszen egy nőnek nem szükséges felemelnie a hangját.

 

Honnan tudod, hogy nem megfelelőek az energiák?

 

  • Nem érzed jól magadat a nőiességedben.
  • Nem tudod, hogy a nőiességedet hogyan bontakoztasd ki.
  • Nem érzed a szerepedet.
  • Azt érzed, hogy szét vagy hajtva.
  • Hogy nincs idő saját magadra.
  • Nem érzed a harmóniát, sem a könnyed női létet.

 

Aztán ott vannak a férfias viselkedési minták, amiket napról napra tanúsítasz. Kiabálás. Parancsolgatás. A „Házisárkány” szerep. A „majd én megmutatom” érzés. Büszkeség. Keménység.

Megvan?

Most fogj egy papírt és írj össze mindent, ami a cikk olvasása során eszedbe jutott. Lásd magad előtt, mikor voltál férfi, és hogyan kezelte volna mindezt egy nő. Ha kész vagy, máris tettél valamit azért, hogy újra felfedezd önmagadban a női energiákat.

 

Ezért kívánok sok sikert és kitartást az önmunkához. Hidd el, mindig megtérül, ha önmagadba és a nőiességedbe fektetsz – nem csak a párkapcsolatodban, hanem az élet minden területén.

 

Szeretettel,

Mariann

 

***

Hasznosnak vagy figyelemfelkeltőnek találtad a cikket? Küldd tovább annak az ismerősödnek, akinek szintén segítséget jelenthet.

***

 

Ha érdekelnek a tréningjeim, képzéseim, kattints az Eseménynaptárra.

Itt pedig az online is elérhető tananyagokat találod.

Nézd meg az eseménynaptáramat, és várlak szeretettel azon a programon, amit megszólít, amit magadénak érzel.

 

 

Megosztás:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Szólj hozzá!

Ez a cikk is érdekelhet:

Ezért életmentő egy vezetőnek a coaching képzés

Zsolt története… [Legyél a vendégem! ]

Nap, mint nap kapom az elképesztő sikertörténeteket. El nem tudjátok képzelni, mekkora büszkeséggel tölt el, mikor megírjátok. A legyél a vendégem! c. sorozatomban egy rövid beszámolóra invitállak arról, hogy Neked

Tudd meg, milyen típusú önfejlesztés való neked!

Tudd meg, milyen típusú önfejlesztés való neked! Miért született meg ez a cikk az önfejlesztésről? Azért, mert rengetegen keresnek meg emailben vagy telefonon ezzel a kérdéssel: „melyik önfejlesztő módszer való

Érdekelnek az örökölt családi minták?

Íratkozz fel a díjmentes tudásanyagomra!