Tiszta lappal a Bőség felé

Az újra, a változásra való igény minden emberben benne van. Legyen az januárban az év elején, márciusban a tavaszi ébredő természet ösztönzésére, szeptemberben az iskola kezdéssel egy időben, vagy bármely szakaszában az évnek. Ösztönösen vágyunk arra, hogy valami új, jobb történjen. Sokan hozzák meg a döntést, hogy változtatni szeretnének. A saját életünk folyásáért. Mi magunk vagyunk a felelősök. Te milyen életet szeretnél élni? Nem a szülői minták, nem a család, nem azok a helyzetek melybe beleszülettünk. mi magunk dönthetjük el milyen életet szeretnénk. Szegénynek lenni, vagy tenni azért, hogy sikeresebb legyek. Szomorkodni, és elkönyvelni a kudarcokat, vagy bátran tenni az álmainkért. Keseregni a múlton, vagy megrajzolni a jövőt.
A Te döntésed, a Te választásod!

Engedd el a régit

Ahhoz hogy tiszta lappal elkezdhesd az újat, el kell engedned a régit, pénzzel, anyagiakkal kapcsolatos aggódásainkat. A múlthoz, a sérelmeinkhez, problémáinkhoz való ragaszkodás, merengés, mind egy-egy felesleges teher. A “nekem sose lesz pénzem, a szüleimnek sem volt“, a “pénz nem boldogít“, “minek legyen pénzem, ha meghalok csak veszekednek az örökségen“, “annyi legyen, ami elég” stb. hitrendszereket, gondolatokat generációkon keresztül hordozhatjuk a családunkban. Ezektől minél inkább meg kell szabadulnunk, hiszen csak így tudunk tovább evezni. Ezzel sokan tisztába is vannak, mégis akadozva haladnak álmaik felé.

Miért haladunk lassan az úton?

Mert nem mindenki tudja, hogy valóban mit szeretne a jövőben, mire vágyik igazán. Azt már tudjuk mit NEM szeretnénk, de azt még nem, hogy mi az, amit IGEN. Körvonalak vannak, de sokan nem tudják megfogalmazni az igazi vágyainkat, elképzeléseiket. Az úton már elkezdtük megismerni önmagunkat, ki merünk állni saját gondolataink mellett, kezdünk is felbátorodni, azonban számos akadály megjelenésekor visszahúzódunk a csigaházba. Ez természetes, hisz azt már ismerjük. Tehát nem csak a régi hitrendszereinket, sérelmeinket, és blokkjainkat kell elengednünk, hanem az újakat célokat el kell kezdenünk megtervezni.

Célok meghatározása

Te is bőséget szeretnél?

Fontos tisztázni az elején, hogy a bőség nem csak a pénzt jelenti.
A bőség: szeretet, szerelem, boldogság, harmónia, barátok, olyan munka amit szeretsz….
A bőség csak akkor tud beérkezni, ha Te magadnak pontosan megfogalmazod, hogy valóban mit is szeretnél. Milyen életet. Milyen házat. Milyen munkát. Milyen családi életet.
Mi van meg hozzá, hogy teljesüljön és mit kellene még tenned?
Tudatosítani kell magunkban, hogy milyen életet szeretnénk élni! Hová szeretnénk eljutni akár magánélet, akár munka tekintetében.
Ha szeretnél jobb munkát, vizsgáld meg, hogy meg van-e tudásod és önbizalmad hozzá! Melyek a Te képességedhez és tapasztalatodhoz passzoló lehetőségek. Hogyan pótolhatnád a hiányosságaid? Hogyan fejlődhetnél?

Ha boldog párkapcsolatot szeretnél, nézd meg most milyen a párkapcsolatod. Boldogságot élsz meg benne? Elégedettséggel tölt el, ha a párodra gondolsz? Jól működik a kommunikáció? Mindent megteszel a harmóniáért? Ha nincs párkapcsolatod, mi kell ahhoz, hogy megtaláld a számodra legjobb társat? Van elég önbizalmad? Elengedted a régi párkapcsolataid sérüléseit? Félsz a családalapítástól és attól hogy elveszted a szabadságod? Ezeket az élet minden területén érdemes átgondolni, és értékelni.

Párkapcsolatodban is megélhető a bőség


Most mi a helyzet az életedben és mit szeretnél?
Milyen eszközök kellenek hozzá (anyagi, érzelmi, hozzáállás pl. lustaság helyett bátorság). A mai nap és a holnapi nap,
hidd el pont alkalmas arra, hogy mindezt átgondold. Amikor pedig ezt megteszed, már kikristályosodik, mit szeretnél.

Mint egy terv:kész a vázlat, látható a cél. Nem biztos, hogy pont olyan lesz, lehet hogy sokkal jobb, mint amit elterveztél. Hiszen minden nap változol és alakítasz. Ilyenkor már nem a családod, a párod, a barátaid, a főnököd alakítja az életed, hanem TE. Hisz felelősséggel átgondoltad mi az, amit Te szeretnél és nem mások. Megtudod ki vagy Te igazán, megismered önmagad és képessé válsz megteremteni és megvalósítani az álmaidat! Az álmodozásból pedig egyszer csak konkrét cél lesz, a tervezgetésből pedig megvalósítás. A tudatos cselekedeteid pedig céltudatosan alakítják a holnapodat abban az irányban, ahogy a céljaidban meghatároztad. Merj hinni önmagadban és abban, hogy neked is van lehetőséged bőség eléréséhez az életedben!

Szeretnél a pénz, a bőség témakörén dolgozni?


Egy teljes napot szánunk januárban a pénzzel és bőséggel kapcsolatos negatív érzéseidre, gondolataidra, hogy az új év valóban a bőségé legyen!

Kinek való a “Pénz és bőség” tréning?

akinek problémája van a pénzzel
• akinek nincs elég pénze
• akinek rossz érzése van a pénz miatt: ha van, és akkor is, ha nincs
• aki nem szeret vásárolni, mert rossz érzés pénzt kiadni
• aki rossz érzésekkel fizeti be a csekkjeit
• aki nem tudja hogyan tegyen szert több bevételre
• aki nem tud teremteni
• akinek hiányzik az életéből a bőség
• aki szeretné még ennél is jobban csinálni, és szeretne még nagyobb bőségben élni!

Várlak szeretettel bármelyik következő eseményen!

Ha bővebben érdekel az önfejlesztés, ezen a tanfolyamon mindezt elsajátíthatod:
Alaptanfolyam

Szeretnéd kipróbálni, mielőtt megtanulod? Díjmentes Nyílt napunkon megteheted:
Nyílt Nap

A Life coaching tanfolyamon pedig tudományosan is elsajátíthatod mindezt a tudást!
Life Coaching

Ha pedig otthonról, kényelmesen szeretnél dolgozni, akkor nézz körül itt:
https://www.kolozsimariann.hu/online-anyagok/

Írta

Kolozsi Mariann és Tumbász Hédi / Boldogság Központ

Ha tetszett, akkor oszd meg a közösségi oldalakon!

Kolozsi Mariann
Kolozsi Mariann

2012 óta segítek ügyfeleim életvezetési problémáin Theta Healing® tanárként és Business Coachként. Ez idő alatt a módszereim számtalan különböző élethelyzetben segítettek. Lehetett szó akár egy szakítás utáni önbizalomválságról vagy egy cégvezetőt felemésztő stresszhelyzetről. Én a spirituális félrevezetések helyett egy valódi önismereten alapuló eszközt adok a kezedbe, amellyel felépíthetsz egy jobb életet.