fbpx

Miért fontos az önfejlesztés?

Miért fontos az önfejlesztés, személyiségfejlesztés?

 

Az embereket megáldották a tanulás, a fejlődés és az önfejlesztés képességével.

Miért jó ez neked? Mert így lehetőséged van a gondolkodásod, a tudásod bővítésére, a kreativitásod, a személyiséged és a megértésed fejlesztésére. Ahogy változol, úgy változik a környezeted és a kapcsolataid is. Úgy lesz minden egyre jobb, boldogabb, élhetőbb.

Tudom, hallottad ezt már ezerszer, és a könyöködön jön ki, én mégis arra biztatlak: fejleszd önmagad, mert te fogsz ebből a legtöbbet profitálni!

Nézd meg, hogyan!

 

 

Hogyan válhatsz önmagad legjobb változatává?

 

Az önfejlesztés kulcsfontosságú. Segít feltárni az erősségeidet és a gyengeségeidet. Arra ösztönöz, hogy ezekhez mérten ragadd meg a kínálkozó lehetőségeket az életben. Lendületet és okot ad arra, hogy reménnyel teljes szívvel, reális elvárásokkal és kicsattanó lelkesedéssel várd az új napot.

Mert mindig van új a nap alatt.

Új tudás.

Új esély.

Új siker.

Vagy, ha nem siker, akkor kudarc. És ez jó! Mert még a kudarc, a bukás is segít abban, hogy felfedezd a belső erődet, az eltökéltséget és főnixmadárként születhess ujjá hamvaidból. Mert már tudni fogod, hogy akadály ide vagy oda, bármire képes vagy. És meg is csinálod! [1]

Tudod, az önbizalomhiány, az önértékelésből eredő problémák sokakat kínoznak. Vannak, akiket kevésbé, míg másokat jobban. Bárhogy is, ha egy kisebb vereség éri őket, rögtön elbizonytalanodnak. Rögtön felütik fejüket a kétségek. Elég jó vagyok? Biztos ez az én utam? Képes vagyok én erre?

 

Az élet olyan, mint egy léghajó. Ha magasabbra akarunk szállni, meg kell tanulnunk elszakadni dolgoktól és kidobni a kosárból azt, ami nem enged felemelkedni. – Raphaëlle Giordano  

 

Mit mond a szív?Persze, hogy képes vagy! Gyerünk! Csináld!

Mit mond az ego? A kisördög, ami folyton a válladon ül? – Add fel! Kevés vagy te ehhez.

És sokan mindig az ördögre hallgatnak. Talán te is. Mert túl erős! Szinte legyőzhetetlennek érzed. Pedig nem az…

Önfejlesztéssel nem lesz kérdés, mire vagy képes. Egyszerűen tudni fogod. És az ördög hangja végül semmitmondó suttogássá halkul. Ezt akarod, nem? Magabiztosnak lenni. Fejlődni. Túllépni a kétségeken, az értéktelen kapcsolatokon és a munkahelyi konfliktusokon.

Ugye?

 

 

Mi áll a konfliktusok hátterében?

 

Általában az ego, a hitrendszerek és a traumák. Ezek irányítanak téged és az életedet. Szembe kell nézned a valósággal ahhoz, hogy felül tudj ezen emelkedni. Gondolj csak bele!

Mit érzel, amikor a párod nem hív fel, nem üzen?

Mit gondolsz, amikor túlóra miatt nem ér haza időben a vacsorára?

Ilyenkor általában dühös vagy. Csalódott. Elkeseredett. (Féltékeny?)

Mert „egyedül vagy”. „Nem vagy fontos.” „Soha senki nem fog szeretni.” – ezek és ehhez hasonló hitrendszerek állnak az érzelmeid hátterében. Nem is a késés a baj, hanem amit beindít. A „nem vagyok elég jó” vagy „nem vagyok szerethető” tévképzeteket.

Tedd a szívedre a kezedet.

Így van?

Ha nem így lenne, akkor nem bosszankodnál miatta. Akkor azt mondanád, hogy semmi gond, majd beteszed a hűtőbe a vacsit, és ha hazaér, akkor együtt megeszitek. Ennyi. (…persze nem kell mindent elfogadj, elviselj, de ez egy másik téma)

Mégsem így reagálsz…

 

Ahogy egy kisgyerek rájön az agy szó jelentésére, mi is rálelhetünk a szavaink mögött az igazságra. – David Levithan 

 

És mi lesz a vége? A párod hazaér fáradtan, kimerülten, te meg nekiesel a vacsora miatt. Ő nem érti, mi történt, hiszen nem a lábát lógatta, hanem értetek dolgozott. Rád mordul, mert felbosszantottad a kirohanásoddal, és ennek az egésznek a vége egy ajtócsapkodós vita lesz.

Kellő önismerettel, a traumák kitakarításával és a személyiségtípusok beható tanulmányozásával ennek a történetnek nem ez lett volna a vége.

Érted már mekkora jelentősége van annak, hogy rendbe tedd önmagadat?

Hogy mennyi minden múlhat a türelmen és a tudatosságon? Hogy miként teszi az önfejlesztés még boldogabbá és kiegyensúlyozottabbá az életedet?

És ez még csak a kezdet…

 

 

Hogyan lesznek jobbak az emberi kapcsolataid?

 

Minél jobban fejlődsz, minél jobban megismered az embereket, annál kedvesebb leszel. Ezt egy tanítványom mondta a Theta Healing haladó tanfolyamon: “Minél többet thetázunk, annál kedvesebbek leszünk.” Igen! Ez így van. Hiszen a theta az eddigi leghatékonyabb önfejlesztő módszer a világon.

De térjünk vissza a kedvességre.

Mit jelent ez?

Egyszerűen annyit, hogy elkezded megérteni az embereket. Tudni fogod, mit miért tesznek. A Theta Healing tanfolyamok során a tanulók mindig megdöbbenve tapasztalják, hogy milyen traumák és fájdalmak állnak egy-egy viselkedés, szokás vagy megnyilvánulás hátterében.

Ha a boltban rád mordul az eladó, nem kiabálsz rá vissza, mert rögtön eszedbe jut: a negatív, bántó viselkedés mögött mindig fájdalom áll. Nem fogsz rátenni még egy lapáttal. Tudatos leszel. Kedves leszel…

Így van ez a család és a párkapcsolat esetén is. Sokkal megértőbbé válsz, könnyebben kezeled majd a konfliktusokat és kevesebbet idegeskedsz, stresszelsz a vitákon. Mindezt az teszi lehetővé, hogy egyensúlyba kerülsz önmagaddal és a mélyebb megértéssel.

Erre indulj, ha önfejlesztésben gondolkodsz:

 

Amennyiben úgy döntesz, hogy kiegyensúlyozottabbá és boldogabbá szeretnéd tenni az életedet, én itt vagyok és segítek. Két lehetőséged is van: választhatod a Theta Healing alaptanfolyamot és a Life Coaching képzést, ahol lézerpontossággal fókuszálunk az önfejlesztésre.

Ne feledd: csak úgy tudsz szeretni másokat, és mások is csak úgy tudnak szeretni téged, ha előbb magadat szereted meg igazán. Enélkül nem fog menni. Arról nem is beszélve, hogy talán te is azok csoportjába tartozol, akik folyton azt keresik, hogy kit miért NE szeressenek.

Az önfejlesztés által ez meg fog szűnni.

Idővel nem a hibát, hanem az erényt keresed majd az emberekben.

Na, meg persze önmagadban is.

 

Ha úgy érzed, szükséged lenne egy külső, objektív segítségre, ne félj kérni azt.

Ajánlom figyelmedbe az egyéni konzultációmat vagy az online tananyagokat.

 

Ha gyorsabb és mélyebb önismereti technikát szeretnél megtanulni, ajánlom a Theta Healing módszert.

 

Várlak szeretettel bármelyik következő eseményen!

Itt találod az Eseménynaptárat:

Eseménynaptár

Szeretnéd kipróbálni, mielőtt megtanulod? Díjmentes Nyílt napunkon megteheted:

Nyílt Nap

A Life coaching tanfolyamon pedig elsajátíthatod, hogyan segíts másokon:

Life Coaching tanfolyam

 

 

Forrás:

[1] https://www.quora.com/Why-is-self-improvement-important-1

[2] https://www.elevatedexistence.com/karen-abrams-theta-healing-and-relationships/

 

 

Megosztás:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Szólj hozzá!

Ez a cikk is érdekelhet:

Mit jelent értékes alkalmazottnak lenni?

Hogyan légy TE a legértékesebb alkalmazott a cégnél?

Mit jelent értékes alkalmazottnak lenni? Mi köze mindehhez az önfejlesztésnek? És miért kell egyáltalán erről beszélni? Szeretném a magyar cégvezetőket, vállalkozókat és alkalmazottakat szemléletmódváltásra ösztönözni. Én ezt tűztem ki célul,